Belgische en Nederlandse League of Legends start Summer Split competitie

Belgische en Nederlandse League of Legends start Summer Split competitie

1 juin 2020

De coronacrisis had de afgelopen tijd ook een flinke impact op tal van esport competities. Zo werden in België en Nederland de nationale League of Legends leagues tot nader order opgeschort. Nu het erop lijkt dat het virusgevaar – al dan niet tijdelijk – zo goed als geweken is, wordt de wedstrijdkalender nieuw leven ingeblazen. Dat doen beide landen in de vorm van een Summer Split competitie, die vanaf 1 juni van start gaat.

Competitieverloop

In België wordt vanaf die datum elke maandag gespeeld, terwijl de Nederlandse teams telkens op dinsdag tegen elkaar zullen strijden. De League of Legends Summer Split bestaat uit in totaal 8 speelweken en omvat per land 6 verschillende teams. Dat betekent dus concreet dat elk team het tijdens het volledige speelseizoen 2 keer tegen elkaar opneemt. Deze competitievorm wordt in de esports wereld ook wel aangeduid als ‘Double Round Robin’. De 4 beste teams van elke competitie komen elkaar uiteindelijk nog een keer in de play-offs tegen. Uiteindelijk strijden de teams om geldprijzen met een gezamenlijke waarde van 2.500 euro en toegangsbewijzen voor de eerstvolgende EU Masters. Je kunt alle matches live meebeleven via het GameluxLOL kanaal op Twitch. Zowel de Belgische als de Nederlandse League of Legends Summer Split staan onder auspiciën van de Belgische esports-organsiatie META.

Ietwat andere teamintroducties

De nog steeds van kracht zijnde coronamaatregelen in Nederland en België zorgden er de afgelopen tijd mede voor dat de verschillende teams soms op een enigszins andere wijze dan gebruikelijk hun samenstelling bekendmaakten. Een aantal van hen koos in dit geval voor Twitter als communicatiekanaal. Zo plaatsten Team THRLL, Eco Zulu en Sector One er een stoere video van hun nieuwe teamopstelling, terwijl Aethra Esports er daarentegen voor koos om via een groepsfoto in teamtenue de samenstelling van het team aan het esports-universum bekend te maken.

Nieuws