Belgische esports start-up HEET sluit financieringsronde van €200.000

Belgische esports start-up HEET sluit financieringsronde van 200.000

10 juli 2022

De esports in België zijn groeiende en dat is te merken. Zo werd recent nog voor de eerste keer ooit het prestigieuze wereldkampioenschap Counter-Strike: Global Offensive georganiseerd in het Antwerpse Sportpaleis en zijn er ook steeds meer Belgische esporters die contracten aangeboden krijgen bij buitenlandse organisaties. Daarnaast gaat het ook qua infrastructuur voor esports in ons land de goede kant en komen er steeds meer projecten in de sector van de grond. Zo ook, HEET Gaming, een Belgische start-up die erop gebrand is om de esports in België verder te professionaliseren. Recent kondigde het bedrijf aan dat het zo’n €200.000 aan fondsen heeft opgehaald om de verdere groei te financieren.

Internationale organisatie vanuit België

HEET Gaming is een project dat werd opgezet door Tim Buysse, voormalig professioneel speler van League of Legends, en Gilles de Moor, en gericht is op de Belgische esports-wereld. De jonge organisatie, die nog geen twee jaar oud is op het moment van schrijven, biedt advies, begeleiding en persoonlijke coaching aan ambitieuze esporters in ons land. Daarnaast verzorgt en faciliteert ze ook de deelname aan nationale en internationale toernooien, met een focus op Counter-Strike, Valorant en PUBG: Battlegrounds.

“Ik wilde in België een organisatie oprichten die omkadering en ondersteuning zou bieden op het niveau van internationale teams”, legt HEET-oprichter Tim Buysse uit, “Einde 2020 kon ik samen met een vennoot van start gaan, gamers en teams een pro-contract aanbieden en hen ondersteunen om op internationaal niveau toernooien te winnen.

Verder groeien op alle vlakken

Zoals we al eerder schreven, had HEET een eerste investeringsronde op poten gezet om verdere groei te kunnen financieren en dat is een succes gebleken. De Vlaamse start-up haalde direct €200.000 aan financiering op bij drie verschillende investeerders, waarvan er twee (Walter Luyten en Stefan Otte) lid zijn van Business Angels Netwerk (BAN) Vlaanderen, een netwerk dat zich richt op het samenbrengen van ondernemers en investeerders in de regio. De derde investeerder is Mario Haneca en samen met de twee anderen zal hij zich met name richten op marketing, administratie en coaching. Zo staan Otte en Haneca, onder andere, op de officiële website van HEET, respectievelijk als Head of Marketing en Coach.

“HEET slaagde erin om zonder inkomsten van sponsors op een jaar tijd een community uit te bouwen van 5000 volgers” zegt Buysse in reactie op de succesvolle financieringsronde, 'Ik ben zeer trots op wat we met HEET Gaming al bereikt hebben. Het was altijd mijn doel om een internationale organisatie vanuit België op te richten omdat ik echt voel dat we dit nog missen hier”. De eerste €200.000 aan externe fondsen zullen dus aangesproken worden om de organische groei van de start-up te ondersteunen en aan te moedigen. Het zal interessant worden om te zien met wat het bedrijf de komende maanden en jaren allemaal mee gaat komen. Wat in ieder geval al vaststaat, is dat de esports in België met HEET Gaming opnieuw een veelbelovend project rijker zijn.

Nieuws