Club Brugge waagt zich aan Counter-Strike

Club Brugge waagt zich aan Counter-Strike

22 januari 2021

Wie aan Club Brugge denkt, denkt vooral aan de voetbal, maar weinigen weten dat Club Brugge ook investeert in esports. Heugelijk nieuws is dat de esports afdeling van Club Brugge op twitter heeft aangekondigd dat Counter-Strike opgenomen wordt in hun ‘gaming collection’.

Vlaamse voetbalclubs zetten steeds meer in op esports

Het is nog ongebruikelijk dat voetbalclubs ook een esportsafdeling hebben, maar steeds meer clubs lijken toch overstag te gaan om hieraan te beginnen. Zo kan je al verschillende voetbalclubs zoals KV Mechelen en KRC Genk volgen in de Belgian League van League of Legends. Club Brugge is wel de eerste Vlaamse club die zich aan Counter-Strike waagt. Zullen KV Mechelen en KRC Genk volgen? Niet direct waarschijnlijk.

Maar waarom zet Club Brugge zo hard in op esports?

Helemaal verrassend is het niet dat Club Brugge veel investeert in esports. We weten al langer dat de club er verschillende doelen mee heeft. Enerzijds wil Club Brugge zorgen dat de zichtbaarheid van de club beter wordt. Anderzijds is dit ook een effectieve manier om nieuwe sponsors aan te trekken. Counter-strike toevoegen aan het esports aanbod van Club Brugge maakt dus deel uit van Blauw-Zwarts strategie.

’En wie zit er in het Counter-Strike team?’

Helaas! Op die vraag kunnen we nog niet antwoorden. Club Brugge heeft nog niet bekend gemaakt welke gamers in de club zijn Counter-Strike team zitten. Het is ook nog onduidelijk of deze teamleden nog gerekruteerd moeten worden. We weten dus al zeker dat Club Brugge binnenkort nog meer zal communiceren over de Counter-Strike plannen.

Copyright afbeelding: Club Brugge

Nieuws