De Rainbow Six Siege Benelux League is terug

De Rainbow Six Siege Benelux League is terug

29 maart 2022

De kwalificaties voor de zevende editie van de officiële Rainbow Six Siege Benelux League, een van de populairste competities qua esports in België, zijn al even bezig en in de aanloop naar het main event zij nu ook de deelnemers en de cash prize verhoogd. Daar komt nog bij dat de winnaar van de Rainbow Six Siege Benelux League zich ook dit seizoen weer plaatst voor European Challenger League, het laatste toernooi van de EU National Cups.

Route naar de groepsfase

De groepsfase van de R6S Benelux League gaat al op 6 april 2022 van start en de weg ernaar toe is een lange geweest voor de deelnemers dit seizoen. Enkele weken geleden gingen de kwalificaties van start en lukte het zeven teams om zich te kwalificeren voor de volgende kwalificatieronde. Het Belgische Activit-E had zich daarvoor al geplaatst op basis van hun resultaten vorig seizoen. Deze in totaal acht esports teams werden verdeeld over twee groepen waarvan uiteindelijk de beste twee teams zich plaatsten. Als laatste spelen de nummers drie van de groepen nog één keer tegen elkaar voor een laatste ticket voor de Benelux League.
Het eerdergenoemde Activit-E zette hun goede vorm probleemloos door en eindigde als eerste in Groep A, gevolgd door het van origine Zwitserse GeeGee Gaming. In Groep B wisten Crocks In Sport Mode en The Homies zich te kwalificeren voor het main event, terwijl Bruhject het vijfde en laatste plekje veiligstelde als beste nummer drie. Deze vijf teams zullen het in de groepsfase van de R6S Benelux League vanaf 4 april 2022 opnemen tegen de drie eerder gekwalificeerde teams Ducks on Quack, The Jockers, en JLingz.

Bigger and better

De groepsfase van de Rainbow Six Siege Benelux League wordt afgerond op 13 april, waarna de zes beste teams door spelen in de play-offs voor de eindronde. Hier wordt uiteindelijk gestreden om de grote prijzen. Zo is het totale prijzengeld voor de competitie dit jaar verhoogd naar €17,000 (was €10,000 vorig jaar) en kwalificeert de winnaar zich ook gelijk voor de Challenger League, de tweede divisie voor Rainbow Six Siege in Europa.
En dat is nog niet eens alles, want de organisatie van de league heeft er dit jaar qua prijzen en beloningen nog een schepje bovenop gedaan. Dit seizoen is het namelijk voor het eerst dat de zes teams die zich plaatsen voor de eindronde van het huidige seizoen ook een startbewijs krijgen voor seizoen acht van de R6S Benelux League. De overblijvende twee teams van het huidige seizoen zullen zich opnieuw moeten bewijzen in de kwalificatierondes volgend seizoen. Dit is met name een zeer interessante voor teams met een focus op stabiliteit en de langere termijn, waardoor de algehele kwaliteit van de Benelux Lux op termijn ook omhooggaat.

Nieuws