Dit is het Counter-Strike team van Club Brugge

Dit is het Counter-Strike team van Club Brugge

4 februari 2021

Zoals we ondertussen allemaal weten is Club Brugge als één van de weinige voetbalclubs in de Benelux om ook sterk te staan in esports. Eerder maakte de club al bekend dat ze zouden investeren in een Counter-Strike team. Maar wie in het team zou zitten, bleef nog even geheim. Even, want op 2 februari 2021 maakte Club Brugge eSports op Twitter bekend wie er in het team zou zitten.

Wie zit er in het Counter-Strike team van Blauw-zwart?

Club Brugge heeft zijn portemonnee geopend en het MAESTRO-team aangetrokken om voor hen te spelen. Dit team bestaat uit drie Belgen en twee Polen:

1. Steven “Stev0se” Rombaut
2. Robin “simix” Bynens
3. Richard “ritchiEE” Mestdagh
4. Mateusz “matty” Kolodziejczyk
5. Mateusz “nOtice” Wolniak

De Belgen zijn geen onbekenden voor elkaar. Zo hebben ze in 2019 het ESL Proximus Championship Winter gewonnen. Maar daarvoor kenden ze elkaar al, omdat er ontmoetingen waren binnen organisaties als Epsilon en LowLandLions.
Ook de Pool nOtice is geen onbekende. Hij was vorig jaar invaller in het Illuminar-team tijdens de Nine to Five.

Hoe goed zal het team presteren?

Dat kunnen we nu nog moeilijk zeggen. Het nieuwe team van Club Brugge zal voor het eerst optreden tijdens de CS:GO Elite Series. Met dit toernooi kan het Counter-Strike team van Club Brugge maar liefst €15.000 winnen. Dit toernooi is de uitgelezen kans voor Blauw-zwart om te tonen dat eSports ook een plek verdienen in een voetbalclub. We zijn er alvast van overtuigd dat als Club Brugge goed presteert, dat andere Vlaamse sportclubs snel zullen volgen in de wereld van de eSports, want hier valt geld te rapen. Het is met andere woorden een kwestie van geduld.

Wij houden het nieuwe Counter-Strike team alvast goed in het oog voor jullie.

Nieuws