Dubbele crash voor Max Verstappen tijdens virtuele 24 Uurs van Le Mans

Dubbele crash voor Max Verstappen tijdens virtuele 24 Uurs van Le Mans

16 juin 2020

Het afgelopen weekend werd de virtuele versie van de befaamde 24 Uur van Le Mans georganiseerd. Een van de deelnemers aan dit evenement was de Nederlandse coureur Max Verstappen, die voor de gelegenheid deel uitmaakte van Team Redline. De race verliep niet bepaald voorspoedig voor Verstappen. Zijn virtuele wagen crashte maar liefst 2 keer. Daarnaast ondervond Team Redline meermaals technische problemen, zodat men uiteindelijk besloot om voortijdig uit de race te stappen.

Omdat er vanwege de situatie rondom het coronavirus op dit moment geen sportevenementen met publiek plaats mogen vinden, had de organisatie het idee opgevat om bij wijze van alternatief een virtuele versie van de 24 Uur van Le Mans in het leven te roepen. Aan animo daarvoor bleek geen gebrek te zijn. Op zaterdag en zondag streden in totaal 200 verschillende coureurs tegen elkaar. Daarmee was het evenement een van de grootste simraces ooit.

Autocoureur Max Verstappen vormde onder de vlag van Team Redline een combinatie met Atze Kerkhof, Greger Huttu en Lando Norris. In eerste instantie leek het erop dat Team Redline met gemak de race zou gaan winnen, want Max en zijn teamgenoten namen al snel de leiding en alles leek volgens hun strategische plan te verlopen. Kort na middernacht ging het echter mis. Vanwege een technisch mankement crashte Verstappen tot twee keer toe, waardoor hij al snel een volledige ronde achterstand had opgelopen.

Atze Kerkhof probeerde het tij voor het team nog te keren door in volle vaart de achtervolging in te zetten. Maar opnieuw kreeg het team met technische problemen te maken, waardoor er uiteindelijk niets anders opzat dan de race dan maar volledig op te geven. Max Verstappen reageerde teleurgesteld op Twitter en liet zijn fans weten dat hij en zijn teamleden tijdens de virtuele race ‘niet alles in eigen handen hadden’ en dat ze daardoor de strijd vroegtijdig moesten staken.

Tenzij het coronavirus opnieuw roet in het eten gooit, zal de echte 24 Uur van Le Mans dit jaar overigens alsnog op 19 en 20 september plaatsvinden. Max Verstappen behoort dan echter niet tot de coureurs die er aan de start zullen verschijnen.

Nieuws