Een Belgische Counter Strike: De Global Offensive competitie herstart met een superweek

Een Belgische Counter Strike: De Global Offensive competitie herstart met een superweek

27 juillet 2021

En de eerste match van de betFIRST Elite Series Summer Split heeft plaatsgevonden. Deze match ging tussen de twee topspelers van de afgelopen betFIRST Elite Series Summer Split. eClub Brugge speelde tegen mCon esports. Deze twee spelers vielen al erg op tijdens de vorige split waarin ze grote successen hadden behaald, maar dit deden ze deze keer gewoon weer. Speler Ritchee behorende bij het Brugge team, was weer helemaal terug bij het team na er even uit te zijn geweest. Hij heeft weer een hele sterke performance neergezet en was weer helemaal terug van weggeweest. Bij mCon had er een wisseling van de wacht plaatsgevonden waarbij meerdere spelers afkomstig uit het Academy team moesten komen om de gaten in het rooster op te vullen. Desondanks speelde het team een goede match.

Brugge mocht de eerste map kiezen. Dat zij het voor het kiezen hadden was al snel te zien toen zij de eerste helft al voorop gingen met een stand van 9-6. De tweede helft gingen ze er helemaal voor en wonnen ze op Mirage met een eindstand van 16-7. Toen was Vertgio aan de beurt en hier had mCon heel wat goed te maken. Helaas was er wel een valse start te betreuren. Na ruim 15 rondes had eClub Brugge al tien hits en deze voorsprong lieten ze ook een tijdje niet los. Vertigo is een van de sterkste maps waarvoor gekozen kan worden. Brugge won met 16-10.

LowLandsLions tegen JoinTheForce!

Er werd nog een andere match gespeeld, namelijk de match van LowLandsLions tegen JoinTheForce!. De Leeuwen waren wel sterk in de afgelopen split, maar dit keer waren ze dat wat minder. Ze wisten in de eerste map nog wel een voorsprong te pakken, maar JTF weigerde op te geven. Ze kwamen met een goede comeback terug in de tweede helft en wonnen uiteindelijk met 16-14. LLL koos voor Overpass en wonnen met een stand van 14-1 tegen JTF. Met een uiteindelijke stand van 16-6 wisten ze toch van JoinTheForce te winnen.

KRC Genk Esports tegen Sector One

We hadden nog geen overtime gezien, maar daar maakte deze teams een einde aan. Sector One speelde tegen KRC Genk Esports. Het was een spannende wedstrijd waarbij in de eerste ronde waarbij zij met 22-19 een winststand wisten te behalen. Nuke was een map die daarna werd gespeeld en zeker niet mocht ontbreken. Sector One liet hier duidelijk zien dat ze niet blij waren met hun vorig verlies en wonnen deze ronde met 11-4.

Nieuws