Een Esports Academy gestart

Een Esports Academy gestart

14 mei 2021

Esports is gestegen in populariteit. Daarom heeft de Belgische voetbalbond KBVB opgemerkt. De bond komt met een speciale Esports Academy. Het is de bedoeling dat er op termijn voor prijzen te spelen. Je kent ze misschien allemaal al even. De Rode Duivels, de Red Flames en de Rode Duivels Futsal. Daar wordt binnenkort ook de eDevis bij toegevoegd. Dit is een nationale ploeg voor virtueel voetbal. De KBVB heeft een academie aangekondigd waar jong talen kan worden opgeleid. Zo gaat de bond mee met de hype van de esports.

Wat kun je verwachten?

De Academy is een programma, maar ook een fysieke plaats. Je kunt het vinden in het Proximus Basecamp. Er wordt volledig ingezet op virtuele sports, zoals bijvoorbeeld virtueel voetbal. Het idee is ontstaan in de lockdown. Gamen was vaak het enige wat je nog kon doen. De aandacht werd steeds groter. De vraag werd toen gesteld of er niet iets moest worden gedaan door de voetbalfederatie. En hoe moesten ze er dan mee omgaan?
De beslissing was al snel gevallen om er echt iets mee te doen. Dit idee mondde uit in het opzetten van een gloednieuwe academie waar jonge talenten kunnen worden opgeleid tot een prof. Je kunt dit dus eigenlijk vergelijken als met het fysieke voetbal. Je hebt al initiatieven zoals bijvoorbeeld de e-Pro League waarbij elk jaar een speler wordt benaderd die wordt uitgekozen om hun club te vertegenwoordigen. Dat is al een prachtig initiatief, maar hiermee laat je veel andere spelers achter die misschien net zo goed kunnen spelen.

Talent

Er is dus heel veel talent, maar vaak zijn deze niet opgemerkt. Het is dus de taak om ook deze spelers, die momenteel nog niet zoveel opvallen, op te leiden tot goede spelers die noemenswaardig zijn en hen de kans te bieden om te groeien tot een prof. Daarnaast leren ze van alles om zichzelf te laten ontwikkelen en samen te groeien. Het gaat dus voornamelijk om de ontwikkeling. Niet alleen speltechnisch, maar ook mentaal of op het gebied van gezondheid. De opleiding zal uitgebreid zijn en vol zorg zodat er maanden tot wel jarenlang van kan worden geprofiteerd.

Prijzen

Net als op een echt voetbalveld zal er ook tactisch moeten worden gewerkt. Er wordt niet alleen gekeken naar de tegenstanders, maar vooral naar de eigen ontwikkeling. Er wordt wat gedaan met ambitie en vervolgens kan er ook worden gespeeld voor prijzen. Ook zullen er plannen worden gemaakt voor toernooien.

Nieuws