GOALS, een concurrent voor FIFA en eFootball

GOALS, een concurrent voor FIFA en eFootball

6 september 2021

De voetbalgame GOALS zou de nieuwe rivaal worden van de populaire voetbalgames FIFA en eFootball. Tenminste, die kant lijkt het op te gaan door de manier waarop de game zich ontwikkeld. De game is vrij nieuw en desondanks heeft het al vele spelers naar zich toegetrokken.

Deze nieuwe game is ontwikkeld in het Zweedse Stockholm. Een van de oprichters van de game, Andreas Thorstensson, heeft de game aangekondigd. Op Twitter meldde hij bijvoorbeeld dat hij een Dream Company aan het bouwen is, met daarin de voetbalgame GOALS! In juli van dit jaar kondigde Konami, de maker van de game eFootball al aan dat hun game Pro Evolution Soccer, zou worden vervangen door de gratis te spelen game eFootball. Zo hoopte het bedrijf de concurrentie aan te gaan met FIFA. Konami bracht geen nieuwe PES-titel uit. Vooral FIFA is een populair spel dat al vele jaren meegaat. Steeds weer is er een nieuwe variant uitgebracht. Het gaat bij eSports, de makers van FIFA vooral om het geld.

Ervaring met esports

Thorstensson is een professioneel Counter-Strike speler die wereldkampioen is geworden met de shootergame. Hij heeft hierdoor veel ervaring opgebouwd in de esport. Dit heeft hij gedaan bij onder andere SK Gaming en esports-agentschap Loaded. Hij is van mening dat esports in voetbalgames niet zo goed meer functioneert. Hij is van mening dat de alleenheerschappij van Electronic Arts met de FIFA Games schadelijk is voor de esports. Daarom is ook de kwaliteit van de voetbalgames achteruit gegaan als je kijkt naar de kwaliteit. Met GOALS! wil hij proberen om, samen met zijn ontwikkelingsteam, weer opnieuw een voetbalgame uit te vinden met daarin de nadruk op esports en op multiplayer. De game zal free to play zijn. Het zal op een gegeven moment ook een cross-play worden tussen twee verschillende consoles en Pc's.

Om de spelers te belonen, zal er kunnen worden betaald met non-fungible tokens. Hiermee zou je eventueel ook echt geld kunnen verdienen met het spelen van de game. Dit worden zogenaamde comeback technieken genoemd waardoor de ontwikkelaars veel aandacht willen vestigen op de aan een goed competitief laddersysteem. Het is wel zo dat de ontwikkelaars benadrukken dat ze onafhankelijk en zonder uitgever, maar dan wel met grote betrokkenheid van de espors-community aan GOALS willen werken.

Het is nog te bezien in hoeverre GOALS! een groot succes zal worden, maar aan het aantal downloads te zien, gaat het de goede kant op.

Nieuws