Eerste officiële F1-racing centrum opent haar deuren in Nederland

Eerste officile F1-racing centrum opent haar deuren in Nederland

20 mai 2020

Hou je van F1 autoraces? Dan is een bezoek aan het gloednieuwe Official F1 Racing Center in de Nederlandse stad Utrecht absoluut de moeite waard. Nederland heeft wat dat betreft zelfs een wereldprimeur te pakken, want nergens anders in de wereld kun je op deze manier een echte F1 experience meemaken. In de grote hal van deze attractie staan in totaal 60 racesimulatoren opgesteld, die in 3 verschillende grids zijn onderverdeeld. Elke simulator bestaat uit een HP Omen desktop, een 4k scherm en pedalen en een stuur van Fanatec. Om de race-ervaring nog meer kracht bij te zetten blaast er tijdens het racen ook wind in je gezicht. Daarnaast kun je via een headset met je instructeur en de overige deelnemers communiceren.

Een complete experience

Een bezoek aan het Official F1 Racing Center omvat overigens meer dan alleen maar een beetje virtueel racen op een levensecht F1-circuit. Je doorloopt tijdens je verblijf ook een compleet voorprogramma met een briefing, een vrije training en een kwalificatie. Een complete sessie, inclusief afsluitende huldiging van de winnaars, neemt ongeveer een uur van je tijd in beslag.

Alle officiële circuits beschikbaar

Op dit moment kunnen de coureurs in het Official F1 Racing Center kiezen uit de 17 verschillende officiële F1-circuits die in de F1 2019 software van Codemasters te vinden zijn. Kort na de lancering van de opvolger – F1 2020 – in juli van dit jaar zullen daar dan ook de circuits van Zandvoort en Hanoi aan toegevoegd worden.

Ideaal voor groepsuitjes

Je vindt het Official F1 Racing Center op The Wall in Utrecht, vlakbij treinstation Leidsche Rijn. Een sessie van een uur kost 22 euro per persoon. De attractie richt zich vooral op grotere gezelschappen en is dan ook prima geschikt voor onder meer familiefeestjes of personeelsuitstapjes. Het centrum opent haar deuren voor het eerst op 1 juni. Met het oog op de huidige CoVid19-omstandigheden wordt in de hal vanzelfsprekend aan alle vereiste voorwaarden en maatregelen van de RIVM, de Nederlandse gezondheidsdienst, voldaan.

Nieuws