Esports organisatie Sector One slachtoffer van inbraak

Esports organisatie Sector One slachtoffer van inbraak

21 december 2021

De grootste organisatie voor esports in België, het in Brussel gevestigde Sector One, is afgelopen vrijdag beroofd. In de vroege ochtend van 17 december is een groep onbekenden de gloednieuwe basis van het team in centrum Brussel op illegale wijze binnengekomen, waarna voor meer dan € 10.000 aan spullen werd buitgemaakt. Dit liet Sector One afgelopen weten middels een officieel statement op hun eigen Twitter account.

Nieuwe locatie

Sector One was pas net verhuisd naar hun esports performance center, dus de klap van de inbraak kwam extra hard aan bij de organisatie. “Dit is een zwaar verlies voor ons, want de locatie was de grootste investering we tot nog toe hebben gedaan, en we rekenden er echt op dat we hiermee verder konden groeien”, laat het esports team weten in hun statement, “Toch laten we dit niet onze ambities in de kiem smoren, we proberen om hier overheen te komen en om te blijven groeien, en ervoor te zorgen dat daden zoals deze onze ambities niet in de weg liggen”.

Springlevende esports ambities

Verder meldt de organisatie ook dat ze verzekerd is en dat ze daar gelijk mee aan de slag kan zijn, maar dat het wel eens een langdurig proces zou kunnen worden, beginnende met een officiële schatting van de geleden schade. Daarnaast is het nog niet zeker of de verzekering alle kosten zal dekken. Sector One wil zich echter niet laten ophouden door de inbraak en is van plan om zo snel mogelijk hun ambities door te zetten. Er staan tenslotte heel wat projecten in de steigers, waaronder de aankondiging van hun League of Legends roster in januari en het opzetten van een nieuw team voor Valorant.
Dat is ook de reden voor welke het team een crowdfundingactie op poten heeft gezet. “Wij willen verder gaan en onze groei niet laten afremmen”, valt te lezen op hun GoFundMe-pagina, “Mocht de verzekering ons terugbetalen voor alles wat er gestolen is, dan zullen we als dank voor deze genereuze actie van de community op de één of andere manier iets terugdoen”. Het doel van de actie is om minstens € 10.000 in te zamelen en donaties kunnen al vanaf € 20.

Sector One en esports in België

Sector One wordt niet enkel gezien als één van de beste esports teams van België, maar ook van de algehele Benelux. De organisatie werd in 2014 opgericht in Brussel en telt ondertussen al grote merken als BMW, Orange, en Red Bull onder haar partners. Samen nemen ze deel in verschillende games en esports competities, waaronder League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, en Fortnite. Daarnaast is Sector One door de jaren heen ook vruchtbare grond gebleken voor talent op het gebied van esports in België. Onder meer de Belgisch-Braziliaanse Gabriël Rau alias Bwipo, één van de beste top laners ter wereld, maakte eerder in zijn carrière naam bij Sector One.

Nieuws