Grote investeringen om Esports op komst in België!

Grote investeringen om Esports op komst in Belgi!

6 octobre 2020

Veel mensen zijn er niet van op de hoogte, maar Esports zijn populairder dan menig reguliere sport. Dit komt natuurlijk vanwege de digitalisering van onze maatschappij. Met Esport kunt u denken aan game-competities met schietspellen als bijvoorbeeld Counterstrike en andere zeer populaire spellen. Hiervoor worden vaak evenementen, beurzen en andere leuke gelegenheden georganiseerd. Hieronder geven we enkele voorbeelden van het laatste nieuws als het gaat om Esports in België.

Grote investeringen op komst!

Niet zo lang geleden was er weer de jaarlijkse Gamecoms. Dit is één van de grootste gamebeurzen van Europa. Het is een ideale plek voor gamers om samen te komen. Bijvoorbeeld om gezamenlijk gesprekken te voeren over de beste games van dat jaar, maar natuurlijk ook zelf lekker gamen en kijken wat er zoal wordt uitgebracht in de toekomst. Allemaal zeer interessant allemaal. Wat het nog interessanter maakte, was dat dit jaar de Vlaamse minister voor Media aanwezig was. Zoals velen van jullie misschien wel weten, zit de hedendaagse Vlaamse game-industrie in zak en as. Daarom wil de minister extra geld investeren in de game-industrie, zodat Vlaanderen weer een belangrijke speler kan worden op de Europese markt.

Daarbij wordt getracht om te investeren om de kwaliteit van games te verbeteren. Maar bijvoorbeeld ook om goede opleidingen aan te bieden voor ontwikkelaars. Want daar ligt uiteraard het fundament bij games. Momenteel is er namelijk een beperkt opleidingsaanbod in Vlaanderen en daar wil de minister verandering in brengen.

Overwatch Lootboxes in Vlaanderen mogen niet meer

Dan is er ook nog minder heugelijke nieuws voor de liefhebbers van het spel Overwatch. Daar kunnen namelijk geen Lootboxes meer worden aangeschaft door spelers. Dit komt niet omdat er geen belangstelling in Lootboxes meer zou zijn, maar het heeft een hele andere reden: het moet namelijk van de kansspelcommissie van België. Deze heeft namelijk bepaald dat dit een vorm van gokken is. En dit is in strijd met de wetgeving van België. Hoewel Overlord uiteraard een internationaal spel is, betekent dit dat in vele andere landen spelers nog wel Lootboxes kunnen aanschaffen. Daar heeft de Belgische kansspelcommissie natuurlijk geen zicht op, maar ze hebben wel het recht om Lootboxes in Vlaanderen te verbieden. Voor veel spelers van Overwatch wellicht een aderlating, maar uiteraard kunt u het ook positief bekijken. U bespaart weer meer geld en kunt het spel alsnog blijven spelen.

Nieuws