Het meest recente nieuws uit de wereld van eSports

Het meest recente nieuws uit de wereld van eSports

19 oktober 2021

In de wereld van de eSports valt er altijd veel nieuws te beleven. De ontwikkelingen in deze sportwereld volgen elkaar in razend tempo op. Wat zijn de laatste nieuwtjes uit de bijzonder dynamische eSports-sector? In dit blog hebben we de belangrijkste laatste weetjes voor je op een rij gezet.

Mee door corona floreert de eSports in Vlaanderen volop

In Vlaanderen, maar ook in Wallonië en onze buurlanden heeft de eSports, mee als gevolg van de coronacrisis, een hoge vlucht genomen. Momenteel is er sprake van een enorme hype en zijn er steeds meer mensen die de spanning en sensatie van eSports ontdekken. Volgens voorzitters van eSport-organisaties in Vlaanderen zijn er tijdens de coronaperiode steeds meer evenementen én deelnemers op het gebied van eSports bijgekomen. Afgelaste Formule 1 races, wielerrondes en dergelijke gingen digitaal gewoon door, terwijl de realtime fysieke wedstrijden tijdens de coronatijd stillagen.

Bachir 'Chiren' Boumaaza: een van de grote namen in de Belgische eSports-wereld

Een van de drijvende krachten in de Belgische wereld van de eSports is Bachir 'Chiren' Boumaaza. Vanaf 2007 trok hij volop de aandacht met zijn opvallende YouTubevideo's. Met zo'n 750.000 abonnees op YouTube, waar hij de naam Athene gebruikt, is hij een van de grote sterren in eSports om te volgen. Hij werd namelijk bij diverse online games wereldkampioen, zoals in World of Warcraft.

Spectaculaire groei Vlaamse eSports sinds zo'n vijftien jaar

De Vlaamse eSport-wereld heeft sinds zo'n vijftien jaar een spectaculaire groei meegemaakt. Een hoogtepunt was het Internationale eSports Festival in de Gentse Ghelamco Arena, georganiseerd door Game Mania, in 2015. Zeer populair waren ook de semifinals van het WK 'League of Legends'. Deze halve finales, gehouden in het najaar van 2015, vonden plaats in Paleis 12 in Brussel. De totale prijssom van deze halve finales bedroeg maar liefst 2 miljoen dollar. Voor dit evenement werden er 10.000 plaatsen verkocht, waarmee de zaal volledig uitverkocht was. Verder werd in oktober 2020 in Kortrijk een Outplayed Esports Center (OEC) geopend, waar eSporters zich helemaal kunne uitleven. Ook dit is een teken dat de eSport-sector in België flink in de lift zit!

Moord Braziliaanse spelers van Call of Duty

Dat eSports erg gevoelig liggen, bleek in februari 2021. Begin 2021 liep een ruzie tussen twee Braziliaanse spelers van Call of Duty flink uit de hand. De ruzie liep namelijk uit op een moord. Het slachtoffer was de Braziliaanse Ingrid 'Sol' Oliveira Bueno da Silva. Zij en haar moordenaar hadden elkaar via internet leren kennen en kregen ruzie. Of deze ruzie over het spel Call of Duty ging is overigens niet bekend.

Nieuws