Het wereldkampioenschap Counter-Strike: Global Offensive komt naar België

Het wereldkampioenschap Counter-Strike: Global Offensive komt naar Belgi

2 februari 2022

Een primeur voor de esports in België en voor ons hele land: in mei van dit jaar wordt het wereldkampioenschap Counter-Strike: Global Offensive in het Sportpaleis in Antwerpen georganiseerd. In totaal zullen 24 van de beste teams het tegen elkaar opnemen, terwijl ze strijden voor een prijzenpot van maar liefst één miljoen Amerikaanse dollars. Nog nooit eerder het WK Counter-Strike afgewerkt in België.

De PGL Antwerp Major 2022

De officiële naam van het wereldkampioen is de PGL Major, genoemd naar organisator PGL (Professional Gamers League) en het event in Antwerpen wordt de zeventiende keer dat het toernooi plaatsvindt. Na het succes van de zestiende editie in het Zweedse Stockholm is het nu aan Antwerpen om hoge te ogen ten overstaande van de hele esports-wereld. De verwachting is dat in totaal meer dan 150 miljoen kijkers zullen afstemmen op het toernooi, terwijl er, als het coronagewijs allemaal meezit, ook nog eens meer dan 50,000 fans live aanwezig kunnen in het Sportpaleis.

Net als voor de algemene esports in België is het ook een groot evenement voor de stad Antwerpen. Zo liet, onder andere, burgemeester van Antwerpen Bart de Wever al weten meer dan tevreden te zijn met de keuze voor zijn stad als host voor het zeventiende WK Counter-Strike. “We zijn enorm verheugd dat dit topkampioenschap uit de esports-wereld in Antwerpen doorgaat”, zei hij naar aanleiding van het nieuws, “De CS:GO Majors lokken miljoenen kijkers. Tienduizenden fans zullen onze stad bezoeken om een wedstrijd bij te wonen. Bovendien is het de eerste keer dat dit toernooi doorgaat in de Lage Landen. Het zet Antwerpen dus internationaal op de kaart als een hotspot voor esports, een immens interessante en snel ontwikkelende sector”.

De PGL Antwerp Major staat gepland voor 9 mei tot 22 mei van dit jaar. Het is de derde keer dat Valve, de ontwikkelaar achter CS:GO, de organisatie van het meest prestigieuze Counter-Strike toernooi overlaat aan het van oorsprong Roemeense PGL. Eerder was het bedrijf als verantwoordelijk voor de PGL Krakow Major in 2017 en de PGL Stockholm Major in 2021. Deze laatste editie wordt beschouwd als de meest succesvolle CS:GO Major ooit wat betreft kijkcijfers, dus de organisatie in Antwerpen weet wat haar te doen staat.

Over PGL

De Professional Gamers League werd in 1997 opgericht in California, Verenigde Staten, waardoor het één van de allereerste professional esports leagues ooit werd. Al vanaf het eerste toernooi van de organisatie, een Starcraft event in September 1997, wist PGL machtige sponsoren aan zich te binden, waaronder Microsoft, Nvidia, en Levi Strauss & Co. Gedurende jaren was de officiële naam van de league AMd Professional Gamers League, dankzij het hoofdsponsorschap van het Amerikaanse AMD.

Voor meer informatie over de PGL Antwerp Major (schema, tickets, deelnemers, etc…) raden we aan om de website van PGL in de gaten te houden. Zeker op hun social media zullen er de komende maanden heel wat updates en nieuwsberichten verschijnen.

Nieuws