KRC Genk Esports neemt de leiding in de League of Legends Elite Series

KRC Genk Esports neemt de leiding in de League of Legends Elite Series

9 februari 2022

In de Elite Series zijn er ondertussen drie speelweken volledig afgewerkt en nu al is geen enkel team meer ongeslagen. Dat zegt wat over de hevige concurrentie in de League of Legends competitie van de Benelux en is vanzelfsprekend ook goed nieuws voor de esports in België. Het tot aan afgelopen weekend ongeslagen Nederlandse esports team Echo Zulu ging als leider speeldag 3 in, maar zakte naar de tweede plek na een pijnlijk verlies tegen KRC Genk Esports, de nieuwe leider van het klassement.

Nieuwe leider

Van de acht teams die deelnemen aan de Elite Series lijkt de esports-tak van voetbalclub KRC Genk op dit moment de ploeg in vorm. Zoals in iedere ronde speelt ieder team twee wedstrijden per ronde en KRC Genk Esports wist afgelopen weekend af te rekenen met zowel het eerdergenoemde Echo Zulu in hun eerste wedstrijd als het Belgische ION SQUAD in hun tweede wedstrijd. Zo beleefden de Limburgers een succesvolle derde speeldag en dateert hun enige verlies tot nu toe alweer van midden-januari toen er werd verloren van mCon LG UltraGear op speeldag 2.
Met name de overwinning op Echo Zulu was groot nieuws voor de esports in België, aangezien die wedstrijd de nummer één tegen de nummer twee van het klassement betekende. Voor de aanvang van speeldag stonden de Nederlanders nog ongeslagen aan de leiding, maar door twee nederlagen op speeldag drie, eerst tegen KRC Genk Esports en daarna tegen mCon, moesten ze deze plek afgeven aan de huidige leider uit Genk. Met name de midlaner van MCon, Brayan “Kruimel” van Oosten, was niet te stoppen voor Echo Zulu.

LowLandLions lijken eindelijk vorm te vinden

Voordat het nieuwe LoL-seizoen in januari van start ging, werd het van oorsprong Nederlandse LowLandLions gezien als dé grote favoriet. Twee nederlagen op speeldag 1, eerst tegen KRC Genk Esports en daarna tegen ION SQUAD, betekenden echter een valse en vooral teleurstellende start voor het team. Op speeldag twee werd er ook nog verloren tegen Echo Zulu, maar sindsdien lijken de Nederlanders de stijgende lijn te pakken te hebben. MCon werd verslagen en op speeldag 3 kwamen daar nog twee vrij simpele overwinningen bij, tegen Team 7AM en Sector One. Daarmee stegen de LowLandLions naar de vierde plek in het klassement en kan de ploeg voorzichtig omhoog beginnen kijken.

De strijd onderin

Door die opeenvolgende overwinningen laten de LowLandLions ook de lagere regionen van het klassement achter zich. Tot aan speeldag 3 van de Elite Series was Team 7AM nog de enige ploeg zonder overwinning, maar dankzij winst op KVM Esports is dat niet langer het geval. Aangezien de andere twee teams met slechts één overwinning, KVM en Sector One, beide niet tot een overwinning kwamen op de derde speeldag, eindigden maar liefst drie teams de speeldag op gelijke hoogte. Alle drie wisten dit seizoen pas één keer te winnen in de Benelux Elite Series.

Nieuws