LowLandLions en KAA Gent bundelen de krachten

LowLandLions en KAA Gent bundelen de krachten

22 juni 2021

De Esportorganisatie LowLandLions en Jupiler Pro League-club KAA Gent zijn een nieuwe samenwerking aangegaan. Deze twee partijen hopen dat ze samen kunnen profiteren van de expertise van elkaar en op die manier uit te groeien tot de leiders van de esports in de Benelux.

De samenwerking is door beide partijen aangekondigd en met deze aankondiging hopen ze de Benelux in de esports wereld naar een niveau te tillen. Door beide expertises met elkaar te combineren kunnen zij de krachten bundelen en moet dit doel haalbaar zijn. „De samenwerking met KAA Gent geeft LowLandLions nieuwe mogelijkheden om te groeien”, zegt Filip Langerock, manager van LowLandLions. „Met de steun van de club hebben we nu een volwaardige commerciële cel achter ons en krijgen we een professionele infrastructuur ter beschikking waar een esportsteam in de Benelux alleen maar van kan dromen.”

De Belgische voetbalclub waarover wordt gesproken is zeker geen onbekende in de esportswereld. De organisatie was vorig jaar al te zien als een organisatie

De veranderingen voor de fans

De fans van de beide clubs hoeven niet bang te zijn dat er iets gaat veranderen. Er zal namelijk niet veel veranderen voor de fans van deze clubs. De organisaties zullen precies hetzelfde blijven. Wat er wel zal veranderen is het kleurenpalet van LowLandLions. Deze zal KAA Gent-blauw worden. De League of Legends-team, het CS:GO-team, de contentcreators en de Brawl-Stars-community zullen allemaal behouden blijven. Misschien wel de grootste verandering is dat de KAA-Gent Fifa-speler Nicolas ‘Nycom’ Persoons vanaf het moment ook onderdeel zal worden van het LowLandLions-team.

Wanneer teams zoals LowLandLions en KAA Gent met elkaar gaan samenwerken zijn er vele fans bang dat dit soort samenwerkingen zo veranderingen met zich meebrengen dat het niet meer mogelijk is om achter hun eigen team te blijven staan. Dit is niet het geval. Vaak kan het samenwerken van teams er juist voor zorgen dat het alleen maar een sterker team worden. Dit is natuurlijk alleen maar ideaal, omdat je merkt dat krachten worden gebundeld, de formatie vaak hetzelfde blijft en de meest fantastische resultaten worden geboekt, juist door het bundelen van de krachten en doordat technieken beter naar voren zullen komen, brengt het juist veel meer voordelen dan nadelen met zich mee. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen, maar de meeste samenwerkingen binnen de esports wereld brengen juist voordelen met zich mee en worden er winsten behaald die anders ondenkbaar zouden zijn geweest.

Nieuws