LowLandLions en KAA Gent bundelen hun krachten

LowLandLions en KAA Gent bundelen hun krachten

27 mei 2021

E-sportsorganisatie LowLandLions en Jupiler profcompetitieclub KAA Gent gaan een nieuw partnership aan. Op deze manier hopen de twee partijen te profiteren van elkaars expertise en één van de e-sports leiders te worden in de drie landen van de Benelux.

LowLandLions en KAA Gent kondigden een samenwerking aan, in de hoop de e-sportsactiviteiten in de Benelux naar een hoger niveau te tillen. "De samenwerking met KAA Gent biedt nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden voor LowLandLions", zegt Filip Langerock, manager van LowLandLions. "Met de steun van de club hebben we nu een compleet business team en beschikken we over de professionele infrastructuur waar het Benelux E-sports team van droomt."

De Belgische voetbalclub is geen onbekende in de wereld van e-sports, want de organisatie is vorig jaar met een eigen vlag verschenen in de FIFA en League of Legends. Alles ging goed, en deze samenwerking bewees hun toewijding aan e-sports. Tyas Kastelijn, zaakvoerder van KAA Gent: "LowLandLions heeft een schat aan expertise op het gebied van e-sports. Vorig seizoen hebben we de wereld kunnen proeven, en nu moeten we de volle aandacht aan de wereld besteden."

Verscheidenheid

Voor fans is er weinig veranderd. Het LowLandLions-palet wordt KAA Gentblauw, maar de organisatie zelf blijft zoals ze is. Bovendien zullen het League of Legends-team, het CS: GO-team, de makers van inhoud en de Brawl-Stars-community allemaal blijven bestaan. De enige grote verandering is dat KAA-Gent FIFA-speler Nicolas "Nycom" Persoons vanaf nu ook lid zal zijn van het LowLandLions-team.

Fans zijn opgelucht dat er weinig voor hen zal veranderen. Zo kunnen zij alsnog achter hun favoriete team blijven staan en genieten van de samenwerking van de twee groepen. Wellicht door de krachten te bundelen worden de teams nog veel sterker en zal hun populariteit alleen maar stijgen. Dit is natuurlijk alleen maar mooi want er is nog zoveel winst te behalen in de verschillende competities die er nog aan zitten te komen. Hopelijk voor de fans zullen zij niet worden teleurgesteld in de samenwerking. Het voordeel van de samenwerking is wellicht de grote commerciële infrastructuur die ze achter zucht zullen hebben. Dit zorgt alleen maar voor meer naambekendheid en voor wellicht meer successen in de toekomst. Het is een slimme zet om een samenwerking aan te gaan. Het is alleen kijken naar wat voor winst er zal worden behaald in de toekomst. Door de krachten te bundelen zal het ongetwijfeld een groot succes worden.

Nieuws