NAC-activiteiten tijdens SummerviBes Springbreak

NAC-activiteiten tijdens SummerviBes Springbreak

1 mei 2021

Tijdens de SummerviBes Springbreak, een groot evenement in de meivakantie voor de jongeren van Breda, is ook NAX weer actief. Dit is in samenwerking met de gemeente, Breda Actief, MCon E-Sports, Kick Breda en Breda University zijn de Maatschappelijke E-sports toernooien er weer en dit zorgt voor een grote NAC sportdag.

De Summeribes hebben vorig jaar ook plaatsgevonden, en dit bleek toen een groot succes. Daarom heeft de Gemeente Breda besloten ook dit jaar de partners weer bij elkaar te roepen om weer een groot activiteitenaanbod neer zetten voor de jeugd van Breda. Deze meivakantie worden er daarom ook weer een tal van activiteiten georganiseerd voor alle jongeren uit de gemeente. NAC organiseert daarbij ook vijf E-sport toernooien en een sportieve NAC Fundag in het Brabantpark.

De NAC E-sports toernooien

Maandag 3 mei tot en met vrijdag 7 mei zal in het teken staan van vijf E-sports toernooien: Fifa21, Rocket League, League of Legends, Super Smash Bros Ultimate, Mario Kart en Pokémon GO. Deze toernooien zijn bedoeld voor jongeren vanaf tien jaar. Wanneer er goed genoeg gespeeld wordt en er gewonnen wordt, is de kans op het winnen van prijzen aanwezig. Zo kun je verschillende tegoedbonnen voor games winnen en zijn er ook diverse andere NAC prijzen te winnen. Elk toernooi, behalve die van Pokémon GO en Mario Kart, zullen live op Twitch worden uitgezonden. Daarnaast zijn de toernooien ook te volgen via www.twitch.tv/bredaguardians.

NAC Fundag

Op donderdag 6 mei vindt er ook een NAC Fundag plaats op het grasveld n het Brabantpark. Dit zal plaatsvinden op het grasveld aan de Epelenberg. Deze voetbalmiddag zal beginnen om 12:30 uur en vervolgens eindigen om 15:30 uur. Jongeren in de leeftijden 10 tot en met 17 jaar zullen de hele middag welkom zijn. Naast het voetballen in de NAX-boardings kunnen de jongeren zich ook bezighouden met het nemen van penalty's die kunnen worden genomen op een opblaasbare NAC doel. Daarnaast worden er ook Pokémon GO en Mario Kart toernooien worden georganiseerd. Als ook dit jaar het weer geen groot succes blijkt te zijn, zal er ook volgend jaar weer een toernooienreeks plaatsvinden en zal Breda koploper blijven van de Nederlandse gemeentes die dit soort toernooien organiseren. Esports blijft populair en deze dagen blijven ook dagen waar vele jongeren naar uit zullen blijven kijken. Elk jaar weer zal dit een groot succes blijven voor de vele kinderen en jongeren in het land.

Nieuws