Na Lukaku verbindt ook Kevin de Bruyne zich aan nieuwe voetbalgame UFL

Na Lukaku verbindt ook Kevin de Bruyne zich aan nieuwe voetbalgame UFL

16 februari 2022

Al jarenlang is FIFA dé voetbalgame bij uitstek, niet enkel wat betreft esports in België maar voor spelers over de hele wereld. Gedurende een tijd was er Pro Evolution Soccer dat een serieuze concurrent vormde voor FIFA, maar ook de voetbalgame van Konami moest het uiteindelijk afleggen tegen de gigant van EA Sports. Nu lijkt er zich met Ultimate Football League (UFL) na jaren opnieuw een uitdager van FIFA te melden aan het front en met de ambities zit het in ieder geval wel goed bij de makers van de gloednieuwe voetbalgame.

Wat is UFL en wat betekent het voor de esports in België?

Om te beginnen, een korte introductie van de nieuwe game. Ultimate Football League oftewel UFL is een nieuwe voetbalgame van de Wit-Russische ontwikkelaar Strikerz Inc. Het spel is gebaseerd op het Fair to Play-principe, wat betekent dat spelers, in tegenstelling tot games als FIFA, geen geld uit hoeven te geven om betere teams en spelers te kunnen krijgen en maken. Dat is ook een van de grote marketingpunten van het spel. Bij UFL is het de bedoeling dat de skills van de speler zelf centraal staan, waardoor in theorie iedere spelers door middel van oefening en goede tactische keuzes kan winnen.

Of dit in werkelijkheid ook zo zal zijn, is nog even afwachten, want er is nog geen officiële releasedatum bekend gemaakt voor UFL. De verwachting is wel dat de game dit jaar nog uit zal komen voor Playstation 4, Playstation 5, Xbox One en Xbox Series X. Ultimate Football League zal dus ook in België gespeeld kunnen worden. Alhoewel de game zelf dus nog niet commercieel verkrijgbaar is, zijn er wel al beelden vrijgegeven om mensen een idee te geven van de gameplay. Als je benieuwd bent naar wat mogelijk een concurrent voor het ongenaakbaar geachte FIFA kan worden, kan je het Twitch-kanaal van UFL bezoeken.

Aan ambitie geen gebrek

Dat de dames en heren van Strikerz Inc grote plannen hebben voor hun creatie valt wel af te leiden uit het feit dat de studio al verschillende grote namen uit de voetbalwereld aan zich wist te binden, waaronder twee Rode Duivels. In januari werd al aangekondigd dat Romelu Lukaku, spits van Chelsea en onze nationale elf, ambassadeur was geworden van Ultimate Football League en recent heeft Kevin de Bruyne zich ook verbonden aan de game. “Toen ik voor het eerst over het nieuwe voetbalspel hoorde, voelde ik dat het potentieel groot was”, vertelt de middenvelder en sterspeler van Manchester City, “Ik kijk uit naar de Fair to Play gameplay en kan niet wachten om goede voorzetten te geven met mijn eigen avatar”.

Overigens zijn De Bruyne en Lukaku niet de enige topvoetballers die een ambassadeurschap van Ultimate Football League hebben geaccepteerd. Verschillende andere spelers uit de Engelse Premier League, waaronder Liverpool-aanvaller en Braziliaans international Roberto Firmino en Manchester City verdediger en captain van Oekraïne Oleksandr Zinchenko staan op het lijstje dat de komende maanden ongetwijfeld nog verder uitgebreid zal worden. Het wachten is nu op de officiële release van de game om te zien of de makers van FIFA zich werkelijk zorgen moeten gaan maken over hun positie als onbetwistbare leider op het gebied van voetbalgames.

Nieuws