Pathé en H20 gaan samen in de wereld van Esports en gaming

Path en H20 gaan samen in de wereld van Esports en gaming

13 juillet 2021

H20 en Pathé slaan samen de handen ineen en zullen volgend jaar een volledig nieuw gaming concept naar de bioscoop brengen. Ze zullen namelijk Go!Gaming naar het publiek brengen in de bioscoop. Door dit te doen, krijgen esporters en gamers samen de kans om in deze setting samen te spelen. Go!Gaming is een perfecte aanvulling op het huidige aanbod in de Pathé-bioscopen. Dit meldt Bram van den Broek, de Director Operations Pathé. Volgens hem is het voor Pathé van belang om relevant te blijven voor de nieuwe generaties en daarin te blijven investeren en ook te blijven innoveren. De laatste tijd groeit de populariteit van de esports steeds meer en dat betekent dat je daar natuurlijk wel in moet blijven ontwikkelen. Niet worden er zo alleen maar meer mensen bereikt die kunnen meedoen aan de esports, maar ook zullen er meer toernooien plaatsvinden waar mensen aan mee kunnen doen en prijzen kunnen winnen. Net zoals het kijken naar 'echte' sportwedstrijden, zijn er ook tal van toeschouwers die graag kijken naar de esports wedstrijden.

Bram van den Broek vervolgt dat er wordt gezien dat er in het afgelopen jaar meer dan tevoren behoefte is aan entertainment, maar ook aan interactie en sociale contacten. Dit kan prima worden verzorgd met de esports wedstrijden en de gamemogelijkheden. Van den Broek gaat verder door te vertellen dat ze al vaker succesvolle kleinschalige gaming en esports events organiseren in de bioscopen en dat er sinds de zomer gestart is met Pathé Play. Hierbij kunnen gamers met hun eigen console meedoen aan het gamen op het grote doek. Door het toevoegen van Go!Gaming aan de bioscopen is het beter en makkelijker om de jongere doelgroepen en gamers nog beter te bedienen. Met een speciale H20 Esports Campus is er een partner gevonden die dezelfde kwaliteit levert en daarnaast ook wil gaan voor de gaming experience. De bioscopen worden zo nog meer de plek om te genieten van een welverdiend avondje uit samen met familie en vrienden.

De mede oprichter van de H20 Esports Campus, Matthijs Vink, geeft aan dat hij trots is op het nieuwe concept dat is opgestart en dat nu op de markt zal worden gebracht. Na de lancering aan het einde van 2019, is iedereen hard geraakt door de coronacrisis. Desondanks hebben ze een prachtige groei weten te realiseren met een zeer goed plan.

Photo Credit: Go!Gaming

Nieuws