Prijzenpot van 75.000 Euro voor nieuw esportsplatform in de Benelux

Prijzenpot van 75.000 Euro voor nieuw esportsplatform in de Benelux

31 december 2021

Ook voor de esports in België en in de Benelux zijn het mooie feestdagen dit jaar, want vorige week kondigde META, één van de marktleiders op het gebied van esports in de Benelux, de lancering van een gloednieuw esportsplatform. Deze Elite Series, zoals het platform genoemd zal worden, bundelt vier van de populairste esports in België en zal beschikken over een prijzenpot van maar liefst 75.000 Euro.

De Elite Series van META

Het idee achter de Elite Series is om verschillende officiële esports competities te bieden, evenals aanvullende onafhankelijke toernooien waar spelers hun skills kunnen tonen en proberen om een plekje te bemachtigen in de officiële competities. Het gaat in dit geval om de games Rocket League, League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, en Rainbow Six Siege. De eerste competitie gaat op 17 januari van het nieuwe jaar van start met League of Legends als onderdeel van het officiële European Regional Leagues format van de ontwikkelaar van het spel, Riot Games. De competities voor de overige drie leagues gaan in februari en maart 2022 van start.

Daarnaast zullen spelers van esports in België en de rest van de Benelux als onderdeel van de nieuwe Elite Series ook deel kunnen nemen aan verschillende kleinere en onafhankelijke toernooien. Daar kunnen ze oefenen, laten zien wat ze kunnen aan professionele esports teams, en proberen om door te stoten naar het hoogste niveau binnen de Elite Series. Op die manier mikt META erop dat het platform een compleet op zichzelf staand format wordt de komende jaren.

META

Sinds de oprichting van META in 2010 is het bedrijf uitgegroeid tot één van de marktleiders wat betreft esports in België en de gehele Benelux. Het bedrijf heeft kantoren in Turnhout en het Nederlandse Utrecht, en is gespecialiseerd in het opzetten en beheren van ultra-efficiënte marketingcampagnes voor gaming en esports organisaties. Dat gaat van online campagnes en public relations tot het creëeren van relevante content en het organiseren van esports events. Of zoals META zelf zegt op haar website, “We zijn trots op hoe wij technologie en gaming koppelen aan de zakelijke belangen van onze klanten door hen the perfecte oplossingen te bieden voor hun marketing, hun communicatie, en hun events”.

League of Legends: Wild Rift Benelux Championship

De introductie van de nieuwe Elite Series is niet het enige goede nieuws voor de esports in België van de laatste dagen en weken. Riot Games, de ontwikkelaar van League of Legends, kondigde recent ook het nieuwe officiële League of Legends: Wild Rift Benelux Championship aan, waarvan de kwalificaties al de komende 8 januari van start gaan in België en Nederland. Wild Rift is een gratis versie van League of Legends speciaal voor mobiel gebruik waarin iedere speler een eigen Champion kiest en teams van vijf spelers het tegen elkaar opnemen. De  finale van dit event vindt plaats op 30 januari 2022 en de prijzenpot voor dit event bedraagt duizend Euro.

Nieuws