Schalke 04 gaat nergens naartoe in de League of Legends

Schalke 04 gaat nergens naartoe in de League of Legends

1 september 2021

Precies een jaar geleden werd de eerste virtuele editie van de 24 uur van Le Mans gedaan. Dit is het grootste online race-evenement van de geschiedenis van deze sport. Er was wereldwijd veel belangstelling voor en de deelnemers waren er absoluut razend enthousiast over. De echte versie van Circuit de la Sarthe is uitgesteld tot augustus. Daarmee is het wel de vraag wat dit zal betekenen voor de virtuele editie van dit evenement.

De virtuele 24 uur van Le Mans 2020 vond plaats in het weekend. In dit weekend zou eigenlijk de originele echte race plaatsvinden, maar door de coronapandemie ging dit niet door. Dit klassieke evenement op Franse Bodem is uitgesteld tot september. Een samenwerking tussen de lÓuest , de Automobile Club en het FIA World Enduarance Championship. Deze leidde tot een virtuele gelijk. Er stonden in totaal 200 rijders uit 37 landen kaar. Deze racete op 170 simulators verspreid over de hele wereld. In de dienst van 50 teams aan de start van het virtuele Circuit de la Sarthe in rFactor 2.

Winst behaald

De winst ging naar het Rebellion Williams Esport. De GTE-klasse werd gewonnen door Porsche. Er stonden veel talenten in het grid. Zo waren er de Formule 1 sterren Max Verstappen, Fernando Alonso, Lando Norris, Pierre Gasly en Charles Leclerc. Daarnaast stonden er ook bekende namen zoals Rubens Barrichello, Antonio Felix da Costa, Simon Pagenaud, Simona de Silverstro. Zij hebben teams gevormd met de beste esporters van de wereld. Dit was de ideale mix van praktijk en de virtuele wereld.

De uitzending die ruim 25 uur duurde (inclusief voorbeschouwing en nabeschouwing) werd over de hele wereld door 14,2 fans bekeken. De race is in totaal in 57 landen uitgezonden, waaronder door ESPN en Sky Sports. Ook via media zoals YouTube en Twitch kon er worden gekeken. Hier werden bij elkaar ruim 8,6 miljoen views gegenereerd. Het evenement heeft vele awards gewonnen. Zo won het Best Live Experience in de Leaders Sports Awards en de Pioneering and Engineering Trophy bij de Autosport Awards.

Het evenement was dus op alle vlakken een groot succes. Maar hoe gaat het nu verder? Deze vraag werd gesteld aan WEC CEO Gerard Neveu. Er blijkt wel heel wat moois in het verschiet te liggen voor de fans van de esports en van sportcars. Er zitten heel veel mooie plannen in de pijplijn is er aangegeven door Neveu.

Photo © lemansesports.com

Nieuws