Steeds meer gevechtssporten in de Esportswereld

Steeds meer gevechtssporten in de Esportswereld

12 juillet 2021

De Esportswereld groeit steeds meer en dit komt vooral door de toenemende populariteit van de sporten. Esports is natuurlijk net zoals een echte sport een bezigheid waarmee op een competitieve manier wordt gesport. Het enige verschil is dat er nu gebruik wordt gemaakt van de digitale wereld waarmee er wordt gesport. Er worden steeds meer wedstrijden gehouden en als iemand heel goed is in de esports, zijn er ook fraaie (geld) prijzen te winnen. Er zijn verschillende categorieën binnen de Esportswereld. Een van de meest populaire categorieën zijn racegames, maar ook voetbalgames en tennis. Maar nu zijn ook de gevechtssporten steeds populairder aan het worden in de Esportswereld. Binnenkort kun je zelfs genieten van Olympische Spelen met sporten zoals Judo, karate en Boksen.

Intel World Open

De Intel World Open is een van de Internationale toernooien die worden gehouden op het gebied van gevechtssporten binnen de Esportswereld De Belgische speler Takamura is net uitgeschakeld op dit toernooi en verteld er wat over.

Takamura is niet zijn echte naam. Houmaid Rabie wel. Takamura is zijn gamernaam. Hij behoort al jaren tot een van de beste Street Fighter V spelers. De game Street Fighter verscheen voor het eerst in het jaar 1987. Pas na het verschijnen van deze game kwamen andere titels zoals Tekken en Mortal Kombat op de markt. De 20-jarige Takamura maakte in het jaar 2017 zijn debuut en werd in datzelfde jaar bekroond tot Most Valuable Player door BBC.

Hij vertelt dat hij in het jaar 2016 was begonnen met het spelen van de game. Vechtgames blijven volgens hem populair en hij vindt het geweldig om te zien hoe alles door de jaren heen geëvolueerd is rond Street Fighter V. Er zijn ook steeds meer competities die opduiken en ook steeds meer getalenteerde spelers proberen hun weg naar de top te vinden. Ook Takamura heeft een lange tijd de status underdog gekend, maar nu mag hij zich toch wel de vijfde beste speler in de game Street Fighter V noemen. Wat is zijn geheim? Hij zegt zelf dat zijn grote geheim is dat hij steeds bijleert.

Hij heeft daar geen vast trainingsschema voor. Hij bestudeert zijn tegenstander wel. Hij analyseert zijn strategieën en leert daarnaast ook wat hun sterke en hun zwakke punten zijn. Zo kan hij op tijd zijn tactieken bijsturen waar dit nodig is.

Hij heeft zich niet alleen laten deelnemen aan de Intel World Open, maar hij heeft zich ook gekwalificeerd tot de Capcom Pro Tour. Dit is het ultieme internationale toernooi voor vechtgames.

Nieuws