Team Liquid TFT-speler heeft zich op dominante manier geplaatst voor het WK

Team Liquid TFT-speler heeft zich op dominante manier geplaatst voor het WK

7 september 2021

Ronbinsongz, de TFT-speler van het Team Liquid heeft zich geplaatst voor het wereldkampioenschap Teamfight Tactics. Hij heeft zich in deze positie geplaatst door op een eenvoudige manier vijf van de zes games te winnen. Op de laatste dag van de Regional Qualifier heeft hij een reeks imposante resultaten weten neer te zetten. Hij heeft drie games gewonnen waardoor het bijna niet mogelijk was voor hem om het WK te missen. Na deze overwinningen heeft hij zijn oude strategieën toegepast, maar dit pakte helaas niet goed uit. Dit zorgde ervoor dat hij de vijfde plek kreeg in de vierde game. Hij heeft zich pas in game 5 herpakt en vervolgens heeft hij ook de laatste twee games gewonnen.

De kwalificatie

Aan het toernooi voor de kwalificatie hebben zestien spelers meegevochten om drie plekken op het wereldkampioenschap TFT. Al deze spelers deden hun uiterste best om een van de drie plekken te bemachtigen. Op de eerste dag van het toernooi zijn er acht mensen afgevallen en wisten acht mensen zich wel te plaatsen voor de finaledag. Robinsongz wist toen nog niet dat hij een van de plekken zou bemachtigen. Dit gebeurde pas op het allerlaatste moment toen hij er alsnog in slaagde om een plek voor de finale te pakken. Hij eindigde daarmee in de laatste game boven zijn directe concurrent en werd daarmee de laatste speler die zich plaatste voor de grote dag van de finale. Andere zeven spelers deden ook hun best om zich proberen te plaatsen. Deze vochten om de laatste twee plekken. Tijdens de laatste game waren er maar vijf spelers die allemaal binnen zeven punten verschil van elkaar stonden. In de vrij spannende laatste game plaatsten Delicious Milk en Spencer TFT zich ook voor de kwalificatie voor het WK.

Het Wereldkampioenschap TFT

Net zoals elke keer, beloofd ook dit wereldkampioenschap een groot succes te worden. De deelnemende spelers kijken altijd uit naar dit kampioenschap, maar ook zeker de fans van de verschillende teams en spelers kijken altijd uit naar dit evenement. Het tournament zal weer in oktober van dit jaar plaatsvinden, maar er is geen officiële datum vastgesteld. Het was eigenlijk de bedoeling dat het evenement in China georganiseerd werd, maar door de Corona Pandemie is dit niet mogelijk en is er besloten dat het toernooi online plaats zal vinden. Desondanks beloofd het alsnog een groot aantal bezoekers en kijkers te trekken.

Nieuws