VALORANT is de rug toegekeerd door Noord - Amerikaanse spelers

VALORANT is de rug toegekeerd door Noord - Amerikaanse spelers

30 november 2021

Er zijn velen bekend met de Noord-Amerikaanse Counter Strike: Global Offensive. De Noord-Amerikaanse spelers die destijds waren overgestapt naar VALORANT, keren beetje bij beetje terug. De Speler Ricky 'Floppy' Kemery gaf het startsein en keerde terug naar zijn oude liefde. Na zijn overstap terug, keerden ook andere grote namen weer terug en zijn zo ook klaar met het spel van Riot Games.

Het nieuws kwam al eerder deze week naar buiten dat Nicholas 'Nitr0' Canella erover na had gedacht om terug te keren naar Counter-Strike. Hij was voornemens terug te keren naar zijn oude team, het Nederlandse team Liquid. Dit was wel wat opvallend, want Nitr0 is op het moment nog captain bij het team 100 Thieves dat een van de meest succesvolle Noord-Amerikaanse VALORANT teams is. Naast deze speler, werd duidelijk dat ook speler Timothy 'Autimatic' Ta klaar was met VALORANT. Het team waarin hij momenteel speelt, is niet zo bijzonder goed. Het team staat echter wel onder contract bij T1. T1 is een van de grootste esportorganisaties van de wereld. Desondanks zijn de resultaten die het team behaald niet al te best. Hij lijkt hierdoor ook wel open te staan voor een nieuwe uitdaging en terug te keren naar het spel waarin hij ooit wereldkampioen werd.

De vernieling van een gemeenschap

De ommezwaai en de meningen zijn best bijzonder, omdat de Noord-Amerikaanse Counter Strike gemeenschap oorspronkelijk door leegloop werd vernield. Vele getalenteerde Amerikaanse Counter-Strike spelers besloten daarom naar VALORANT over te stappen en probeerden een contract te krijgen in Europa om daar Counter-Strike te spelen. Dit had wel gevolgen. Doordat zoveel spelers overstapten, bleven er nauwelijks spelers over in de regio, en de goede spelers waren al helemaal weg. Dit, terwijl de regio al tijden bekend staat als zwak. Vele majors (dit zijn toernooien die je kan vergelijken met een WK in echte sports) in de geschiedenis van Counter Strike, is er maar één keer winst behaald door een Amerikaans team. Dit was in het jaar 2018. Alle andere toernooien werden gewonnen door Zuid-Amerikaanse of Europese teams.

Het kan natuurlijk wel zijn dat de terugkeer van de spelers nu zal zorgen voor een impuls om de stervende gemeenschap weer tot leven te laten komen. Het staat wel al vast dat Nitr0 en Floppy terug zijn. Het is alleen nog maar de vraag of ook Autimatic over zal stappen.

Nieuws