Videogamen ideaal sportalternatief in coronatijdperk!

Videogamen ideaal sportalternatief in coronatijdperk!

11 novembre 2020

In volle epidemie zijn heel wat sporten tijdelijk niet toegestaan. Mensen gaan volop op zoek naar alternatieven. Videogamen blijkt alvast een groot succes. Dat merken ze ook bij Esports.

Steeds meer Esporters melden zich

Niet enkel de gewone bevolking, maar ook heel wat topsporters vinden de weg naar gamen en Esports. Veel topsporters hadden reeds voor de crisis een liefde voor gamen. Nu ze hun bezigheden tijdelijk moeten staken, ontdekken velen van hun een tweede passie in het Esporten. Meer nog: Er worden zelfs echte organisaties opgericht. Onder leiding van voetbalster Gareth Bale werd inmiddels Eleven Esports opgericht. Momenteel ligt de focus nog op FIFA, maar in de toekomst is er ruimte voor uitbreiding voorzien. De groei in de Esports industrie gaat razend snel en heel wat ontwikkelaars en gameplatformen springen dan ook graag mee op de kar.

Alle records sneuvelen

Nu iedereen aan huis gekluisterd zit, merken niet alleen streamingdiensten een enorme toename in gebruik van hun diensten. Ook verschillende gamingplatformen zagen al hun records sneuvelen. Met meer dan één miljoen spelers die tegelijkertijd aan de slag waren, brak Esports al zijn huidige records.

Toekomstpespectief

Wanneer het normale leven weer op gang komt, zullen de huidige cijfers ongetwijfeld weer een beetje zakken. Toch kunnen we er vrij zeker van zijn dat heel wat online competities zullen blijven bestaan en ook in de toekomst verder aan populariteit zullen winnen. De toekomst voor Esports ziet er dan ook veelbelovend uit.

Nieuws