WK League of Legends kwalificatie voor Hanwha Life Esports

WK League of Legends kwalificatie voor Hanwha Life Esports

6 september 2021

Het prestigieuze team Hanwha Life Esports (HLE) heeft zich gekwalificeerd voor de League of Legends kwalificatie. Dit is wel ten koste gegaan van Nongshim RedForce (NS). De League of Legends is het grote wereldkampioenschap op het gebied van Esports. Als je als team hieraan mee mag doen, zegt dit genoeg over de kwaliteit van het team. Alleen erg goed spelende teams mogen aan dit toernooi meedoen. Jaarlijks trekt het vele liefhebbers van esports die hun ogen uitkijken naar de spelen van hun favoriete teams en de winsten die zij bij dit toernooi behalen. Wanneer teams winnen, zal hun naam zeker niet meer aan bekendheid verliezen en halen zij een eretitel binnen. Het is dan ook niet gek dat er jaarlijks teams strijden om de felbegeerde wereldtitel. Dat HLE nu mee mag doen aan dit toernooi is voor het team, maar natuurlijk ook voor de supporters een enorme eer.

Op Twitter verscheen het bericht gepost door LoL Esports waarin HLE werd gefeliciteerd met de deelname aan de 2021 World Championships. In het Summer Season haalde HLE nog een teleurstellende 8e plek en van een deelname aan deze prestigieuze wedstrijd was dan ook totaal geen sprake. Maar, doordat er een derde plek werd behaald in de Spring Season, was het team toch sterk genoeg om genoeg championship points te verzamelen en zich zo te kwalificeren voor de League of Legends.

Het wordt ook wel de belangrijkste serie van het jaar genoemd. Als je verliest betekent het dat het seizoen voorbij is. Winst betekent daarentegen dat je je kan bewijzen dat je de beste van de wereld bent. En met deze instelling leek het HLE het moment om ook mee te vechten om deze belangrijke titel. Het is een dominante serie voor ze geworden. NS kreeg geen speld tussen het spel van HLE en daarmee heeft het team zich echt bewezen als kanshebber op de grote titel binnen dit kampioenschap. Na drie games was het al voorbij voor NS en konden de spelers en de fans van HLE de kwalificatie vieren.

HLE sluit zich hiermee aan bij de andere Koreaanse teams die zich al eerder hadden gekwalificeerd voor de Wereld Kampioenschappen. Dat dit team hier nu ook aan mee mag doen, was eerst niet te voorzien, maar is is uiteindelijk wel een enorme eer. Hoe het team het zal vergaan is nog te bezien, maar er staan prachtige wedstrijden te wachten!

Nieuws