eClub Brugge wint ESL Proximus Benelux Championship: Winter 2021

eClub Brugge wint ESL Proximus Benelux Championship: Winter 2021

3 november 2021

Vorig week heeft eClub Brugge zich gekroond tot winterkampioen Counter Strike: Global Offensive door het ESL Proximus Benelux Championship: Winter 2021 te winnen. Dit is het regionale kampioenschap voor Belgische, Nederlandse, en Luxemburgse CSGO teams. In de finale bleek eClub Brugge uiteindelijk met 2-0 te sterk voor Project Eversio, eveneens afkomstig uit ons land. Daarbovenop wonnen de esporters van Club Brugge ook nog eens een geldprijs van €10.000.

Road to the final

De finaleronde van het ESL Proximus Benelux Championship: Winter 2021 vond plaats tijdens het laatste weekend van oktober, maar het toernooi zelf was al een tijd langer aan de gang. In augustus waren de kwalificaties al begonnen en vanaf september vochten alle gekwalificeerde teams voor een plekje in de offline finaleronde en de daarbijhorende prize pool van maar liefst €13.500. Hierin was het uiteindelijk eClub Brugge dat aan het langste eind trok.
Na dominante vertoningen in de groepsfase en de online fase van het ESO Proximus Benelux Championship: Winter 2021 kwamen de West-Vlamingen in de halve finale tegenover het Belgische LowLandLions te staan. In een best-of-3 formaat won de latere kampioen met 2-0, een score die zij later ook zouden herhalen in de "Grand Finale" tegen Eversio. Eversio had in de andere halve finale eerder nog het Belgische Gamefist vrij probleemloos uitgeschakeld.

De finale

De verwachting voor de finale was dat de twee teams aan elkaar gewaagd zouden zijn en dat bleek ook in werkelijkheid het geval. Eversio begon sterk aan de eerste helft van de Grand Finale en stond al vrij snel op een, zo leek het, veilige 13-5 voorsprong. Brugge leek even KO, maar de mannen in blauw-zwart vonden nieuwe moed en nieuwe energie waarmee de eerste map alsnog zeer verrassend werd binnengehaald (score: 16-14).
Op Mirage, de tweede map van de finale, ging de strijd er vanaf seconde één een stuk gelijker aan toe. Na de eerst helft stond het 8-7 in het voordeel van Project Eversio. Het verschil was weliswaar niet zo enorm groot als na de eerste help op de eerste map, maar ook hier wist hun Brugse tegenstander weer terug in de match te komen. Sterker nog, ze weten uiteindelijk het hele toernooi te winnen door de tweede map met 16-12 te winnen. Naast het eerdergenoemde prijzengeld en natuurlijk de prestige die bij deze titel komt kijken, is de winst ook goed voor een plekje in de ESL Pro League Conference, zeg maar de Champions League van Counter Strike: Global Offensive waarin alle winnaars van de nationale ESL-kampioenschappen het tegen elkaar opnemen.

Nieuws