eSportsONE : Het nieuwste Europese televisiekanaal voor esports

eSportsONE : Het nieuwste Europese televisiekanaal voor esports

23 november 2021

Als enthousiaste esporter wist je dit misschien al wel, maar sinds begin november is de wereld van de esports officieel een exclusief televisiekanaal rijker. Een Europees televisiekanaal welteverstaan. Het bekende Duitse sportkanaal SPORT1 kondigde eind oktober namelijk officieel aan dat ze op het punt stonden om een nieuw kanaal, eSportsONE, op te richten met een focus op esports dat in een groot gedeelte van Europa te bekijken is, ook in België. Zeker voor de gamers en fans die nog niet van eSportsONE hebben gehoord, leek het ons daarom wel interessant om wat onderzoek te doen naar deze nieuwe zender.

SPORT1 en esports

ESportsONE is niet de eerste kans die SPORT1 waagt in de opwindende en enorm snel groeiende wereld van de esports. In januari 2019 was de zender namelijk verantwoordelijk voor de lancering van het kanaal eSPORTS1 dat enkel verkrijgbaar was in Duitsland, Oostenrijk, en Zwitserland. Het nieuwe eSportsONE vormt dus eigenlijk een vervolg op deze eerdere zender, welke overigens nog steeds bestaat en erg populair is, en een aanzienlijk uitbreiding van het totale esports-aanbod van SPORT1.

De nieuwe zender is vooral qua beschikbaarheid een aanvulling op het oorspronkelijke aanbod, aangezien eSPortsONE te zien zal zijn in België, Nederland, Tsjechië, en Slowakije. Dit gebeurt in samenwerking met de in Luxemburg gebaseerde M7 Group dat zich specialiseert in satelliet- en betaaltelevisie in heel Europa. Zo zal eSportsONE in België exclusief te zien zijn via TV Vlaanderen, aanbieder van digitale satelliettelevisie in België.

Esports op het nieuwe kanaal EsportsONE

Naast het grote en complementaire bereik is ook het brede en gevarieerde aanbod van eSportsONE één van de sterke punten van de nieuwe zender. Spelers krijgen de kans om enkele van de grootste competities en tournaments, zoals de wereldkampioenschappen DotA 2 en NBA 2K bijvoorbeeld, live te volgen, terwijl er ook heel wat zendtijd wordt besteed aan nieuws, analyses, en voorbeschouwingen.

Daarnaast heeft ESL, één van de grootste en oudste esports-bedrijven ter wereld, een akkoord gesloten met SPORT1 zelf. ESL organiseert verschillende grote esports toernooien per jaar, waaronder de StarCraft II Pro Tour, de Warcraft III Pro Tour, en de Rocket League, en als onderdeel van de deal zullen deze events ook op SPORT1 live worden uitgezonden. Op die manier wordt het esports aanbod steeds verder geïntegreerd in het meer traditionele sportaanbod van SPORT1. Zowel op SPORT1 als eSportsONE zal alle verslaggeving in het Engels zijn.

Overeenkomsten en sponsoring

Ongeacht of het gaat over een nieuw kanaal voor esports, een nieuwe website, of een nieuw streamingplatform, de content is bepalend voor het succes van de nieuwe dienst. Voor eSportsONE is dat niet anders. Daarom heeft de zender overeenkomsten gesloten met verschillende zogenaamde bekende en prestigieuze content partners, partijen met wie afspraken zijn gemaakt over zendtijd voor hun games en producten op het nieuwe kanaal. Zo leveren, onder andere, Psyonix, de Amerikaanse ontwikkelaar van de immens populaire video game Rocket League, en DreamHack, 's wereld grootste LAN-party die jaarlijks wordt georganiseerd in Zweden, evenals het Duitse ESL, de grootste organisator van esport events ter wereld. Op deze manier kunnen de ook de Belgische abonnees van eSportsONE er zeker van zijn dat ze enorm veel internationale en originele content voorgeschoteld krijgen.

Nieuws