Esport nieuws in vogelvlucht

Esport nieuws in vogelvlucht

7 septembre 2020

De COVID-19 pandemie heeft heel wat aspecten van het leven op zijn minst tijdelijk lamgelegd. Dat kan echter niet gezegd worden van de Belgische esports-scène waar ook de laatste weken weer veel nieuws te rapen valt. Heb je het allemaal niet kunnen volgen? Dan zetten we alles even op een rijtje.

ScreaM wordt lid van Team Liquid

Ongetwijfeld één van de bekendste Belgische esporters is ScreaM die zijn faam verwierf op Counter Strike: Global Offensive. Momenteel ligt de aandacht van ScreaM echter bij Valorant en dat is ook het bekende Team Liquid niet ontgaan. Samen met vier Britse ex-leden van topteam Fish123 vormt ScreaM de Belgische connectie aan de top van Valorant.

Recordaantal kijkers voor finale Call of Duty League

Dat esports in de lift zitten is al een aantal jaren duidelijk. Die stijgende populariteit vertaalt zich echter ook in concrete cijfers. Zo vestigde de Call of Duty League finale van afgelopen weekend een nieuw kijkcijferrecord. Inclusief de uitzendingen van influencers tijdens de finale liep het aantal gelijktijdige kijkers op tot 330 000. Dat betekent dat meer mensen dan ooit tevoren Dallas Empire zich tot kampioen zagen kronen.

Het wereldkampioenschap esports

Van 6 tot 12 december gaat de twaalfde editie van het wereldkampioenschap esports door in Israël te Eilat. Deze organisatie van de International eSports Federation nodigt 75 lidstaten uit om de eer van beste esports-land ter wereld op te stijken. De gekozen games voor het tornooi zijn Dota 2, PES en Tekken 7. Ook België zal vertegenwoordigd zijn op het wereldkampioenschap. De Belgian Esport Federation zal de komende maanden dan ook nationale kwalificaties uitschrijven voor Dota 2 en Tekken 7. Voor PES is het huidige nationale team geselecteerd.

Volgens Matthias Coene, de coach van het Belgische Dota 2-team mogen we de lat ook niet te hoog leggen voor onze landgenoten. Er zijn nu eenmaal weinig belgen die het benodigde niveau halen voor dergelijke internationale tornooien.

September geeft het startschot

Ook de nationale esports-scène zit ondertussen niet stil. Begin september gaat de groepsfase van een League of Legends liefdadigheidstornooi van start. Een tornooi dat overigens gevolgd kan worden op het Twitch-kanaal van Team 7AM. Daarnaast beginnen ook de kwalificaties van de ESL Benelux Winter begin september waar ook dit jaar Counter Strike: Global Offensive deel van zal uitmaken.

Nieuws