MR brengt de e-sport onder de aandacht en wil graag een relanceplan voor in de toekomst

MR brengt de e-sport onder de aandacht en wil graag een relanceplan voor in de toekomst

23 april 2021

De MR heeft onlangs een dag georganiseerd met als doel om de e-sport sector onder de aandacht te brengen. De Waalse liberalen zijn het eens, de E-sport in België heeft meer structuur nodig. Daarnaast wil het ook gaan voor erkenning van het gamerstatuut en wil het een betere bescherming van minderjarige gamers en een juridisch kader mag daarnaast ook niet ontbreken. Dit zijn de woorden gesproken door voorzitter Georges-Louis Bouchez.

Als je nu kijkt naar wat de gemiddelde leeftijd is voor een gamer dan ligt die leeftijd rond de 37 jaar. Het is geen oude leeftijd, maar het is ook niet zo dat e-sports alleen belangrijk is voor de jongere leeftijden.

De MR-voorzitter is zelf gepassioneerd door sport. Hij is dol op Formule 1 en op Voetbal. Hij heeft de Grote Prijs van Imola nauwgezet opgevolgd voordat hij zelf in een simulator stapte. Hij heeft altijd al een interesse gehad in de e-sport. Hij geeft aan dat hij een studie gedaan tijdens zijn studiedienst. Zijn doel was oom de gaming-secot extra zichtbaarheid te geven en het daarnaast te willen steunen. In Frankrijk zijn ze al veel verder wat e-sport betreft. De e-sport heeft ongeveer 150 miljard dollar in de wereld, waarvan 270 miljoen is gestoken in België. Het zorgt wel voor een economische groei en daarom zou er juist in geïnvesteerd moeten worden. Zo kunnen er banen worden gecreëerd en kan ook de gae-opleiding worden verbeterd. De Game opleiding aan de Hogeschool van West-Vlaanderen is zelfs uitgeroepen tot de beste van de wereld. Veel mensen trekken alleen vaak naar het buitenland wanneer ze de opleiding hebben gedaan. Het is dus belangrijk dat er een kader wordt ontwikkeld waardoor het interessanter is om in eigen land te blijven.

Er zal worden geïnvesteerd door middel van het indienen van een voorstel. Dat voorstel moet deel uitmaken van een relanceplan. Eind 2021 is het de bedoeling dat er al een enorme ontwikkeling is in waar we nu staan. E-sport zal dan meer moeten worden erkend, minderjarige gamers moeten beschermd worden en daarnaast moet er een juridisch kader komen voor competities. E-sport moet worden gezien als de toekomst en daarom is het waard om erin een investering te doen. Door de stappen in de goede richting te doen, zal het ook zeker niet uitzichtloos zijn in de toekomst.

Nieuws