Sporting Club Antwerpen herlanceert haar esports-platform

Sporting Club Antwerpen herlanceert haar esports-platform

28 avril 2020

Vanwege de huidige gezondheidscrisis, die de wereld in de ban houdt, winnen esports steeds meer aan populariteit. Dat is ook in België niet onopgemerkt gebleven. Het befaamde Sporting Club Anderlecht heeft, na lange tijd afwezig te zijn geweest, nieuw leven in haar esport-platform geblazen. Er is een aantrekkelijk speelprogramma opgesteld, dat uit 4 verschillende toernooien bestaat waarmee deelnemers tal van fraaie prijzen kunnen winnen.

Opvallende comeback na lange afwezigheid

De club, die ook wel met de initialen RSCA wordt aangeduid, nam in het verleden aan verschillende esportcompetities deel en wist daarmee zelfs de derde plek in de Belgische League of Legends te bereiken. Daarna werd het vanuit de Anderlechtse gelederen oorverdovend stil. Althans, tot nu. Want opeens heeft men er besloten om een opvallend sterke comeback te maken. Het lijkt er bijna op alsof het hier om een tactische zet gaat, zodat men sterker dan ooit tevoren in de esport-scene terug kan komen.

Keuze uit FIFA20 en Leagues of Legends

Voor de heractivering van haar toernooien, die in dit geval de naam RSCA Esports Cup hebben meegekregen, werkt de club uit Anderlecht samen met de Belgische internet- en tv-aanbieder Proximus en de Hello bank. De toernooien zijn in twee verschillende games opgedeeld: FIFA20 en Leagues of Legends. Het FIFA20-toernooi wordt op de PS4 gespeeld en vindt volgens het knock-outprincipe plaats. Bij Leagues of Legends is de bepalende winfactor van een speelronde gebaseerd op een dubbele eliminatie. Met het oog op de huidige omstandigheden rondom het Coronavirus, spreekt het eigenlijk voor zich dat alle toernooien uitsluitend online gespeeld zullen worden. De beste spelers van elk toernooi worden uiteindelijk beloond met fraaie prijzen. Deze variëren van tassen vol met goodies, tot gesigneerde shirts en toegangskaartje voor toekomstige matches.

Veel animo voor deelname aan de toernooien

De nieuwe RSCA Esports Cup-toernooien zijn door gamers met veel enthousiasme ontvangen. Er blijkt inmiddels zoveel animo te zijn voor het FIFA20-toernooi, dat geïnteresseerde nieuwe deelnemers zich er op dit moment niet meer voor in kunnen schrijven. Voor het Leagues of Legends-toernooi zijn op dit moment nog wel enkele deelnameplekken beschikbaar.

Nieuws