100 Thieves krijgt Belgische hoofdcoach

100 Thieves krijgt Belgische hoofdcoach

2 december 2022

Ben je fan van League of Legends en hou je van esports in België in het algemeen? Dan ben je vast en zeker bekend met de esports organisatie 100 Thieves, en de kans is groot dat je ook al wel eens gehoord hebt van Christophe “Kaas” van Oudheusden. Waarom vermelden we deze twee namen in dezelfde zin? Omdat het van origine Amerikaanse team deze week heeft aangekondigd dat onze landgenoot “Kaas” sinds 28 november de nieuwe hoofdcoach is van 100 Thieves. Hij zal daarbij geassisteerd worden door de Noorse voormalige midlaner Erlend “Nukeduck” Vatevik Holm, die recent zijn pensioen aankondigde bij EXCEL Esports.

Tijd voor verandering bij 100 Thieves

Sinds haar oprichting in april 2016, haar sluiting enkele maanden later en haar definitieve reïncarnatie in november 2017 is 100 Thieves een van de meest bekende namen binnen de wereld van League of Legends. De Amerikanen haalden de afgelopen jaren verschillende prestigieuze titels binnen, waaronder de NA LCS 2018 Spring en het LCS 2021 Championship, evenals meerdere podiumplekken bij verschillende belangrijke events. Zo behaalde 100 Thieves, onder meer, tweede plekken bij de Rift Rivals 2018 NA-EU, de LCS 2021 Summer, en het LCS 2022 Championship. Dit jaar is echter een jaar van gemengde gevoelens gebleken voor het team, met name omdat er ondanks enkele podiumplekken geen enkele titel werd gewonnen.

Het was uiteindelijk de zeer teleurstellende twaalfde plek bij het recent gespeelde 2022 Season World Championship die 100 Thieves deed realiseren dat het tijd was om een frisse wind door de organisatie te laten waaien. Daarvoor is begonnen met de leiding van het team en het is de Belg Christophe “Kaas” van Oudheusden die de organisatie nieuwe successen moet gaan brengen. Onze landgenoot werd overgenomen van de Spaanse esports organisatie MAD Lions, waar hij in totaal drie jaar onder contract stond. Met de Spanjaarden beleefde Kaas een uitstekende LCS 2022 Summer Split, vooral omdat MAD Lions zich wist te plaatsen voor de play-ins van het 2022 Season World Championship. Die prestatie werd ook erkend door de organisatoren, want de coaches van MAD werden verkozen tot de beste technische staf van het toernooi.

Grote ambities bij 100T

Dat 100 Thieves een ambitieuze organisatie is, is al sinds 2016 duidelijk, toen ze werd opgericht door voormalig Call of Duty pro Matthew “Nadeshot” Haag. Nadat het team initieel wat opstartproblemen kende, werd in 2018 Dan Gilbert, eigenaar van NBA-team Cleveland Cavaliers, binnengehaald als investeerder. Naast de extra merkbekendheid voor 100 Thieves dankzij de affiliatie met de Cavaliers ontving de organisatie ook een miljoeneninvestering van Gilbert.

Zoals we eerder al kort aanhaalden, zorgden deze ontwikkelingen voor een flitsende start van 2018 voor 100T, met onder meer een overwinning bij de NA LCS 2018 Spring, en tweede plekken bij de NA LCS 2018 Spring Playoffs en de Rift Rivals 2018 NA-EU. Sindsdien zijn de prestaties echter wat weggezakt en het is nu aan Christophe “Kaas” van Oudheusden om de prijzenkast van 100 Thieves verder te vullen.

Nieuws