Wajoo! Een boete van 10.000 US dollar voor Vitality

Wajoo! Een boete van 10.000 US dollar voor Vitality

3 februari 2021

Midden in het Global Finals-Weekend van het BLAST Premier circuit, kreeg Team Vitality maar liefst een boete van 10.000 US dollar. Waarom? Sniping! De Esports Integrity Commission heeft dit via een persbericht op Twitter bekendgemaakt.

Waarom 10.000 dollar boete?

Team Vitality is één van de allerbeste ploegen. Hoe is het dan zo kunnen mislopen? We beginnen bij het begin. Vitality is net verhuisd naar een ‘klein’ kantoor. Niets minder dan het prestigieuze Stade de France is nu het gamecenter van dit team. Ze zitten in het bekende voetbalstadion door de coronamaatregelen. Door de gezondheidscrisis zijn alle live-evenementen afgelast. Deze speciale locatie is speciaal gekozen om de spelers toch een toernooigevoel te geven. De spelers spelen de wedstrijden coronaveilig in hun room. Achter hen zit de staf… en dat was nu net het probleem.

Kijkers die de livestream volgden, merkten tijdens een confrontatie van Team Vitality en Team Liquid (dat was de halve finale van de upper bracket), dat er een scherm achter Shox en zijn teamgenoten stond. Op zich hoeft dat nog geen al te groot probleem te zijn, maar…dat scherm zond de wedstrijd in kwestie uit, met een paar minuten vertraging. Natuurlijk zorgt dat voor heel wat commotie. BLAST-commissaris Andrew Haworth kon toen niet anders dan de staf van Team Vitality te contacteren en eisen om het scherm zo snel mogelijk uit te zetten. Hij kon ook niet anders dan de fout te melden aan de Esports Integrity Commission.

”We hebben alles grondig onderzocht. Er was geen kwaad opzet.”

De Esports Integrity Commission besloot toen om de wedstrijdbeelden en de communicatie tussen team en staf te analyseren. Na grondig onderzoek blijkt dat er geen kwaad opzet was. Uit gesprekken met de staf bleek al snel dat het een nalatigheid van de staf was. De spelers treft geen kwaad. Zij wouden niet vals spelen. De Franse organisatie, die meteen haar fout toegaf, ontving ondertussen een boete van 10.000 US dollar voor de overtreding. De spelers kregen geen sanctie. Dat moet een opluchting zijn geweest voor de spelers van team Vitality.

Nieuws