4 tips voor esporters op weg naar de top

4 tips voor esporters op weg naar de top

9 november 2021

Goed geld verdienen met het spelen van je favoriete game. Voor veel gamers klinkt het als een droom en dat valt te begrijpen. De realiteit ligt echter vaak wel een beetje anders, aangezien professionele esporters te maken hebben met een razendsnel groeiende industrie waarin de onderlinge concurrentie ook steeds heviger wordt. Als gevolg daarvan moeten gamers leren om te gaan met steeds meer druk, een element dat nog al eens wordt vergeten wanneer we het hebben over esports. Om deze reden leek het ons wel nuttig én interessant om enkele tips op een rijtje te zetten wat betreft het managen van druk voor gamers die zich serieus willen gaan toeleggen op esports.

Blijf kritisch op jezelf

De kans bestaat dat je bij dit artikel terecht bent gekomen, omdat je hebt opgemerkt dat je mogelijk wel wat talent hebt voor een bepaalde game, bijvoorbeeld FIFA of Counter Strike, of simpelweg omdat je recent vaak gewonnen hebt en wil kijken of je een stapje verder kan zetten in je ontwikkeling. Rust echter niet op je lauweren en probeer een eventueel ego binnen de perken te houden, zeker als je in teams speelt. Enkel op die manier zal je kunnen blijven groeien en verbeteren als esporter.

Zoek sterke tegenstanders op

Dit punt staat in verband met het vorige, in de zin dat je niet bang moet zijn om te verliezen, zeker niet tegen sterkere tegenstanders. Sterker nog, het valt zelfs aan te raden om zo veel mogelijk te spelen tegen mensen die aanzienlijk beter zijn dan jij. Op die manier leer je nieuwe dingen en krijg je waardevolle ervaring. Deze aanpak kan soms frustrerend zijn, maar er zijn maar weinig betere manieren om persoonlijke vooruitgang te boeken en je level omhoog te krikken.

De waarde van een team

Als esporter ben je onderdeel van de constant groeiende en veranderende online wereld, zorg er dus voor dat je daar opvalt. Hoe meer de industrie groeit, hoe minder snel grote teams nieuwe namen zullen opmerken, dus is het aan jou om te zorgen dat je toch op hun radars terechtkomt. Een livestream platform als Twitch is daarvoor perfect, terwijl activiteit op social media, bijvoorbeeld op Youtube met relevante content voor jouw game, ook een aanrader is.

Je eigen gezondheid

Het laatste, maar misschien wel belangrijkste punt uit dit lijstje. Het is in de wereld van de esports heel gemakkelijk om te vergeten dat je naast het gamen ook goed voor jezelf moet zorgen. Dat wil zeggen, voor je fysieke gesteldheid, maar ook je mentale scherpte, je energieniveaus, je voeding, etc... Een gezonde levensstijl en genoeg beweging zullen ervoor zorgen dat je game performances verbeteren, terwijl het verwaarlozen van je eigen lichaam en geest juist kan leiden tot dramatische prestaties.

Nieuws