Belg "Targamas" voegt zich bij beste League of Legends team ter wereld

Belg

30 juni 2022

Belgisch succes in de wereld van de esports hoeft niet per se afkomstig te zijn van een in ons land gevestigde organisatie of esporter. Er zijn ook heel wat Belgen actief in het buitenland, zowel individueel als in teamverband, net zoals in traditionele sporten als, bijvoorbeeld, voetbal en hockey. In dat specifieke opzicht was er nog niet zo lang geleden goed nieuws voor de esports in België en met name voor Raphaël Crabbé. De 21-jarige League of Legend pro werd namelijk recent gepresenteerd als de nieuwe support voor het nieuwe team van G2 Esports, een van de beste League of Legends teams ter wereld en naar eigen zeggen “one of the leading global esports and entertainment brands”.

G2 moet knallen in 2022

Het jaar 2021 was grotendeels teleurstellend voor de mannen en vrouwen van G2 Esports. Gezien de status van de organisatie als een van de meest succesvolle League of Legends teams in heel Europa werd er ondermaats gepresteerd tijdens zowel de Spring Split als de Summer Split play-offs. G2 wist bij deze events niet verder te komen dan een respectievelijke derde en vierde plek. Dit betekende niet enkel een teleurstellend resultaat op de events zelf, maar ook dat de organisatie het wereldkampioenschap League of Legends zouden mislopen. Dat wordt dit jaar gehouden in vier verschillende steden: Mexico-Stad (play-in), New York (groupsfase en kwartfinales), Toronto (halve finales), en San Francisco, waar de finale zal worden gehouden in het Chase Center, de thuishaven van de Golden State Warriors uit de NBA.

Om te compenseren voor het verloren jaar 2021 kondigde G2 Esports rond de jaarwisseling aan dat het een volledig nieuw team zou gaan vormen om deel te nemen aan de belangrijkste League of Legends-toernooien. Het hoofddoel daarbij is natuurlijk kwalificatie voor het wereldkampioenschap, gevolgd door een goede prestatie op het toernooi zelf. In de aanloop daarnaartoe werd in april al de eerste plek veiliggesteld tijdens de League of Legends European Championship 2022 in Berlijn. Van het oorspronkelijke team van vijf spelers zijn er nog twee overgebleven, namelijk midlaner Ramus “Caps” Borregaard Winther en jungler Marcin “Jankos” Jankowski. De drie nieuwe namen zijn de Duitse top laner Sergen “Broken Blade” Celik, de Spaanse botlaner Victor “Flakked” Lirola, en natuurlijk, de Belgische support Raphaël “Targamas” Crabbé.

Wie is Targamas?

Dat de move van onze landgenoot naar G2 een mooie opstap is, staat buiten kijf en als onderdeel van zijn nieuwe team zal Targamas dit jaar debuteren in de League of Legends European Championship (LEC). Hij is echter verre van onervaren, want ondanks zijn jonge leeftijd maakt de Belg al sinds 2016 naam in het nationale en internationale League of Legends-circuit. Sindsdien kwam hij uit voor verschillende teams in verschillende organisaties, waaronder het Franse Carmine Corp, waarmee hij eerste plekken behaalde op de European Masters Summer én de European Masters Spring 2021. Daarvoor kwam Targamas ook uit voor, onder meer, het van origine Amerikaanse Misfits Premier en het Franse Vitality Bee.

Nieuws