België gaat deelnemen aan de UCI Cycling Esports World Championships

Belgi gaat deelnemen aan de UCI Cycling Esports World Championships

5 januari 2022

Nadat de tweede editie van UCI Cycling Esports World Championships in 2021 geen doorgang kon vinden als gevolg van de wereldwijde coronapandemie, is onlangs bekend gemaakt dat het evenement dit jaar wel zal plaatsvinden. Net als in 2020 zullen de Belgische esports ook dit jaar van de partij zijn, zowel met een mannen- als een vrouwenteam.

De Belgische afvaardiging

Voor de samenstelling van beide teams kon de Belgische wielerfederatie Belgian Cycling kiezen voor zowel professionele renners als atleten uit andere sportdisciplines en amateurs. Oorspronkelijk waren de regels vanuit organisator Union Cycliste Internationale (UCI) zeer strikt, maar deze werden versoepeld om ook andere atleten de kans te geven om zich kandidaat te stellen voor deelname aan de wereldkampioenschappen.

DAMES ELITE

HEREN ELITE

Bonnie Delanote

Matthias Deroose

Githa Michiels

Fabian d'Evola

Sarah ten Hartog

Jasper Paridaens

Amelia van Hove

Kjell Power

Eleanor Wiseman

Jens Schuermans

Tijdens de eerste editie van UCI Cycling Esports World Championships deden bij België, onder andere, de Luikse specialist Lionel Vujasin, en profwielrenners Thomas de Gendt, Victor Campenaerts, en Eli Iserbyt mee.

De UCI Cycling Esports World Championships in 2022

De spelers in de bovenstaande tabel zijn door de Sporttechnische Commissie van de Belgische wielerfederatie geselecteerd om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen Cycling Esports die georganiseerd worden op 26 februari 2022. Het evenement zal plaatsvinden op het populaire wielerplatform Zwift, waar de deelnemers door de virtuele straten van New York zullen racen op jacht naar esports glory. Het parcours krijgt echter wel een futuristische touch, want het parcours zweeft als glazen wegen boven de skyline van Manhattan.

Ik kijk ernaar uit om verder te bouwen op het succes van de eerste editie van de UCI Cycling Esports World Championships in 2021”, zegt David Lappartient, voorzitter van de Union Cycliste Internationale, “De Olympic Virtual Series van eerder dit jaar (2021) hebben aangetoond dat wielrennen als esports ook het globale wielrennen als geheel naar een hoger niveau kunnen tillen. Daarom is het ontzettend spannend om een nieuwe kans te geven aan aanstormende esports talenten in het wielrennen waar ze kunnen strijden tegen grote namen uit het UCI WorldTour Peloton”.

Spelers zullen dit jaar opnieuw volledig op afstand deel kunnen nemen aan de wereldkampioenschappen. De belangrijke Zwift Powerups zullen verdiend kunnen worden tijdens zowel de regionale kwalificatierondes als tijdens de Elite UCI World Championships zelf. Alle gewonnen truitjes zullen virtueel uitgedeeld worden, terwijl de uiteindelijke winnaars ook een fysiek truitje zal worden toegestuurd, zodat ze dit kunnen dragen bij hun deelname aan de esports competities van volgend jaar. De eerste editie van de wereldkampioenschappen in 2020 werd gewonnen door de Duitse roeier Jason Osborne. Voor alle esports in België zou het prachtig zijn als er dit jaar een Belg of een Belgische op de podia kan eindigen.

Nieuws