België grijpt net naast eindzege in Hearthstone Topdesk Nationals

Belgi grijpt net naast eindzege in Hearthstone Topdesk Nationals

28 augustus 2022

Voor de esports in België en in de rest van de Benelux, en met name voor de grote fans van Hearthstone, was de Hearthstone Topdesk Nationals hét grote event van de zomer. Na een hele serie van qualifiers, zowel online als offline, kwalificeerden zestien spelers zich voor de finales van de afsluiter van het Hearthstone-seizoen in de België en Nederland. In de eindstrijd, die plaatsvond op maandag 22 augustus, kwamen er in totaal twaalf Nederlanders en vier Belgen in actie. Alhoewel de Belgen dus zwaar in de minderheid waren voor de finale, was de hoop op een eindzege toch reëel, niet in de laatste plaats omdat de winnaar van vorig jaar, de Belgische speler Martooka, het opnieuw tot de eindfase wist te schoppen. Het mocht uiteindelijk echter niet zijn voor de Belgen, want het was de Nederlander Mick “Dinx” van der Wouden die er met de prestigieuze titel vandoor ging.

Door naar de Hearthstone Masters Tour

De overwinning van Dinx bij de Hearthstone Topdesk Nationals vertegenwoordigd echter meer dan de felbegeerde titel van zomerkampioen van Hearthstone in de Benelux. De winnaar van het toernooi krijgt namelijk ook een geldprijs van €400, maar misschien nog wel belangrijker, een felbegeerd ticket voor de Hearthstone Masters Tour. De Masters Tour bestaat uit een serie van invitation-only events waarin qualifiers, zoals Dinx, het opnemen tegen de beste Hearthstone-spelers ter wereld. In totaal doen er jaarlijks zo’n 400 spelers van over de wereld mee en allemaal hopen zij op een zo groot mogelijk deel van de prijzenpot van maar liefst $250.000.

Martooka dichtbij twee eindzeges op rij

Zoals we eerder als schreven, was de Belg Martooka ook tijdens de laatste editie van de Hearthstone Topdesk Nationals dicht bij de titel, na zich eerder al tot kampioen gekroond te hebben in de vorige editie van het toernooi. Hij kwam relatief gemakkelijk de groepsfase door en ook de kwartfinales waren geen groot probleem voor hem. Hij kwam tegenover zijn landgenoot Jonas “Summerbeats” Willemsen te staan, ook zijn teamgenoot bij Obsidian Thieves, maar ook die kon Martooka niet afstoppen. Daarmee was de halve finale een feit voor Martooka, en daarma bleef ook de hoop in leven om de eerste speler ooit te worden die twee achtereenvolgende Topdesk Nationals op z’n naam schrijft.

Helaas mocht het echter niet zo zou, want na winst op de Nederlander Tungdil in de halve finale bleek Dinx een maatje te groot in de finale. Met name de sterke line-up en de solide strategie van de Nederlander bleken Matooka te machtig. Daardoor geen tweede opeenvolgende Hearthstone Topdesk Nationals-titel en geen maximaal prijzengeld van €400 voor de Belg, maar er was niet alleen maar slecht nieuws. Aangezien winnaar Dinx zich namelijk al had gekwalificeerd voor de Hearthstone Masters Tour, schoof het ticket door naar de verliezend finalist. Zodoende zullen we Martooka alsnog terug zien tijdens de Masters Tour die later dit jaar plaats zal vinden.

Nieuws