Belgisch Activit-E wint Rainbow Six Benelux League

Belgisch Activit-E wint Rainbow Six Benelux League

12 augustus 2022

Afgelopen weekend werd de finaleronde van de Rainbow Six Siege Benelux League gespeeld, na enkele maanden van qualifiers, playoffs en een spannende groepsfase. Als een van de populairste esports in België trok het event opnieuw veel bekijks en het was uiteindelijk het Belgische Activit-E dat met de prestigieuze titel aan de haal ging. Naast de titel van kampioen Rainbow Six Siege in de Benelux haalden de Belgen ook een cash prize van €7.000 én een startbewijs voor de European Challenger League 2022 binnen, een van de grootste Rainbox Six events van Europa.

Crème de la créme van de Benelux in Amsterdam

Na de Group Stages, die plaatsvonden van 6 april tot en met 13 juli van dit jaar, was het op zaterdag 6 augustus 2022 tijd voor de finale van de Rainbow Six Benelux League 2022. Deze werd gespeeld in hartje Amsterdam, in de kerk De Duif, gelegen aan de Prinsengracht. Er hadden zich totaal vier teams gekwalificeerd voor de halve finales, waarna het Belgische Activit-E en het Britse JLingz Esports in de finale mochten uitvechten wie de beste was. De Belgen hadden eerder hun landgenoten van KV Mechelen Esports uitgeschakeld, terwijl de Britten in hun halve finale afrekenden met het Europese Joker.

In de finale werd het uiteindelijk 2-1 voor Activit-E, na een zeer spannende derde en laatste map. Op Bank werd het 8-6 voor de Belgen. Eerder kwam JLingz Esports, het esports team waar voormalig Manchester United-voetballer Jesse Lingard ambassadeur en mede-eigenaar van is, terug in de wedstrijd, nadat map 1 Villa met 1-7 afgetekend verloren werd. Op de tweede map lieten de Britten echter zien dat het nog niet gedaan was: 7-2. Activit-E liet zich niet van de wijs brengen en kroonde zich daarmee tot de Rainbox Six Benelux League-kampioen van 2022.

European Challenger League 2022

Nog meer dan de mooie som prijzengeld is het ticket voor de European Challenger League 2022 misschien wel de belangrijkste prijs die Activit-E gewonnen heeft. Het event is in juni al begonnen met de qualifiers en playoffs, maar de Belgen stromen pas in in de groepsfase, die in oktober begint. Uit vier groepen van vier teams zullen de beste twee teams van iedere groep doorgaan naar de Playoffs. Deze worden gespeeld in oktober en november, op basis van een best-of-3-formaat. The beste twee teams van de playoffs kwalificeren zich voor de Relegation.

Relegation klinkt in eerste instantie wat verwarrend, maar in deze fase nemen de winnaars van de European Challenger League, het tweede Europese niveau voor Rainbow Six Siege, het op tegen de slechtste teams uit de European League, het hoogste niveau voor Rainbow Six Siege in Europa. De uiteindelijke winnaar van de Relegation-fase verdient een plek in de eerste divisie, terwijl de verliezer degradeert naar de Challenger League. De finale van de Relegation-fase is een van de grootste Rainbow Six Siege events van het jaar en maakt gebruik van een best-of-5-formaat.

Nieuws