Belgische kwalificaties voor Red Bull Solo Q gaan in maart van start

Belgische kwalificaties voor Red Bull Solo Q gaan in maart van start

25 februari 2023

Ben je een groot fan van esports in België en van League of Legends in het bijzonder? Denk je tijdens het gamen weleens dat jij je best wel eens zou kunnen meten met de beste (niet-professionele) spelers ter wereld? Dan komt er een interessante maand voor je aan, want in maart beginnen de Belgische kwalificaties voor de Red Bull Solo Q, het grootste officiële en wereldwijde League of Legends-toernooi voor niet-professionele gamers. Een uitstekende manier om te testen hoe goed je écht bent en wie weet, misschien val je wel op bij een professionele esports organisatie!

Vijfde editie in België

Het is ondertussen alweer de vijfde keer dat er Belgische kwalificaties worden georganiseerd voor de Red Bull Solo Q en er zijn komende maand vier dagen gereserveerd waarop spelers hun plekje in het main event kunnen verdienen. Drie van die kwalificatiedagen worden online afgewerkt, terwijl een ervan offline wordt gespeeld tijdens het Made in Asia-festival in Brussel. Voor het gemak zetten we alle data hieronder voor je op een rijtje.

KWALIFICATIERONDE

DATUM

FORMAT

Qualifier 1

4 en 5 maart, 2023

Offline (op Made in Asia in Brussels Expo)

Qualifier 2

11 maart, 2023

Online

Qualifier 3

14 maart, 2023

Online

Qualifier 4

16 maart, 2023

Online

De vier bovenstaande kwalificatieronden geven spelers de kans om zich te plaatsen voor de nationale finale. Alle qualifiers krijgen een 1-tegen-1-formaat, in tegenstelling tot het gewoonlijke formaat met teams van vijf spelers, en spelen zich af in de top lane van het magische battlefield Summoners Rift. De nationale finale wordt echter gespeeld op Howling Abyss.

Mocht je niet kunnen meedoen aan de nationale kwalificatieronden, dan kan je nog altijd proberen om de World Finals te bereiken via de internationale qualifiers. Er zullen binnenkort zes verschillende data worden bekendgemaakt voor deze qualifiers, allemaal met het doel om er op 19 mei bij te zijn wanneer de World Finals worden afgewerkt in de Red Bull Gaming Sphere in Londen (in het Verenigd Koninkrijk). Daar zullen de beste 24 niet-professionele spelers van League of Legends uitmaken wie de allerbeste ter wereld is.

Inschrijvingen geopend

Red Bull heeft de inschrijvingen voor de kwalificatieronden in België ondertussen geopend, dus bezoek zeker de officiële website van het event als je interesse hebt om mee te doen. Voor de online qualifiers, zoals in de bovenstaande tabel aangeduid, worden inschrijvingen online verwerkt, terwijl inschrijvingen voor de eerste (en enige offline) qualifier ter plekke moeten gebeuren. Iedere Belgische speler met interesse en liefde voor de game kan zich inschrijven, al geldt er wel een minimumleeftijd van 16 jaar voor deelname aan de Red Bull Solo Q. Check zeker aandachtig alle voorwaarden op de website van Red Bull alvorens je in te schrijven.

Overigens valt er meer te winnen bij de World Finals dan de titel van beste niet-professionele League of Legends-speler ter wereld. Alle finalisten krijgen namelijk ook de kans om de 2023 Mid-Season Invitational (2023 MSI) live bij te wonen, het op-één-na grootste internationale LoL event ter wereld, na het jaarlijkse World Championship.

Nieuws