De Heartstone Masters tour gewonnen door Gaby

De Heartstone Masters tour gewonnen door Gaby

10 mei 2021

De Franse Gaby heeft de Hearthsone Masters Tour Orgrimmar gewonnen. De Vlaamse Floki heeft deze keer de halve finale weten te halen. De hoofdprijs bij deze tour stond op 25000 dollar. Voor de Benelux waren deze keer de volgende spelers van de partij: YoungxGrif, Goudhout, Dinxinho, Crumble en Thijs uit Nederland, BabyBear, Maverick, Sloug, SaucisseSwan en Floki uit België en wiRer uit Luxemburg.

De rondes

Het toernooi bestond uit negen verschillende rondes Swiss die werden gevolgd door een top 16 Single Elimination Bracket. Het toernooi werd in best of five Conquest gespeeld. Hierdoor had elke speler vier verschillende classes met zich mee. Priest was een van de meest populaire classes, waarna Rogue, Warrior en Mage volgden. Paladin, Druid en Demon Hunter waren classes die ook door aardig wat spelers meegenomen werden.

Single Eliminations

Er werden negen rondes Swiss gespeeld. Vervolgens de eerste ronde Single Elimination. Er waren op de laatste dag nog maar acht spelers uit de verschillende landen over. Deze spelers, waaronder ook Floki uit België namen het tegen elkaar op. Toen de kwartfinales zich aandienden, bleek al snel dat ons continent de sterkste regio van Heartstone was. Zowel de Chinezen als de Canadees nog in de race moesten het afleggen tegen de tegenstanders uit Europa.

Vervolgens kwamen de halve finales waarin Floki het mocht opnemen tegen Viper. Helaas werd Floki in deze ronde verslagen door deze sterke tegenstander. De zestienjarige Gaby was prima in staat zich staande te houden in de halve finale. Het jonge talent wist te winnen van zijn ervaren landgenoot met een 3-1 overwinningsstand. En toen kwam de finale waar het een duel werd tussen generaties. Gaby nam het op tegen Viper. De finale was bloedstollend. Gaby liet goed zijn dat hij het had verdiend om mee te spelen op het hoogste niveau en daarbij ook de 3-2 hoofdprijs mee naar huis te nemen. Hij kreeg niet alleen 25000 dollar mee, maar ook staat hij bovenaan de lijst om zich te kwalificeren voor het volgende seizoen van de Heartstone Grandmasters.

Samenvatting

Je kunt wel stellen dat dit een zeer goed toernooi was voor de Benelux. Naast dat van Floki zijn er nog meer positieve scores neergezet bij dit toernooi. Het volgende seizoen zal minstens zo goed zijn als iedereen zijn uiterste best blijft doen. Nog nooit eerder namen zoveel spelers uit de Benelux deel aan de Heartstone Masters Tour. Hopelijk is dat de volgende keer weer zo en gaan we opnieuw voor de zege.

Nieuws