Het is weer tijd voor het ESL Proximus Benelux Championship CS:GO!

Het is weer tijd voor het ESL Proximus Benelux Championship CS:GO!

22 juli 2022

Na enkele maanden van afwezigheid is het dan eindelijk weer zo ver: het nieuwe seizoen van het ESL Proximus Benelux Championship Counter-Strike: Global Offensive is bijna hier! De eerste fase van het komende veertiende seizoen trapt af op 1 augustus met een series van kwalificatietoernooien waarin wordt gestreden om vier felbegeerde plekken in het prestigieuze main event. Daarnaast zijn de kwalificaties in het verleden ook een vruchtbare grond gebleken voor het ontdekken van Belgisch CS:GO-talent.

Om te beginnen, de data

De eerste wedstrijden van de kwalificaties worden gespeeld op 1 augustus, dus al over iets meer dan een week vanaf nu, en Belgische Counter-Strike teams kunnen zich tot op de dag zelf inschrijven voor deelname. De enige voorwaarden daarvoor zijn dat het team uit minstens drie spelers bestaat die de Belgische nationaliteit bezitten of tenminste in België wonen. De data voor de kwalificatierondes zijn als volgt:

  • Kwalificatieronde 1: maandag 1 augustus (19:00 uur)
  • Kwalificatieronde 2: dinsdag 2 augustus (19:00 uur)
  • Kwalificatieronde 3: maandag 8 augustus (19:00 uur)
  • Kwalificatieronde 4: dinsdag 9 augustus (19:00 uur)
  • Degradatieronde: maandag 15 augustus (19:00 uur)

Format blijft hetzelfde

De vier kwalificatierondes gevolgd door een degradatieronde vormen hetzelfde format als bij de vorige ESL Proximus Benelux Championship splits en dat geldt ook voor de rest van de opzet. Iedere match is een Bo1 en het zijn telkens de drie beste ploegen van iedere kwalificatieronde die zich plaatsen voor de volgende ronde. In die opzet is de degradatieronde, zoals hierboven aangegeven, de laatste fase.

De degradatieronde bestaat uit een totaal van zestien teams, zijnde de twaalf gekwalificeerde ploegen uit de kwalificatierondes (vier rondes, drie gekwalificeerde teams per ronde) plus de vier laatste ploegen uit de vorige split. Dat wil zeggen dat vier van de zestien uiteindelijke deelnemers dus al bekend zijn. KV Mechelen Esports, Sector One, Join The Force en Belgian Koalas zullen al zeker van de partij zijn op maandag 15 augustus wanneer de degradatieronde van start gaat.

Van deze zestien teams zullen er uiteindelijk vier overblijven en zij zullen zich voegen bij de beste vier teams van de vorige split voor de eindfase: regerend kampioen eClub Brugge, The Dice, LowLandLions en Project Eversio. De acht teams worden dan verdeeld in twee groepen van vier en zij zullen de daaropvolgende matches afwerken in GSL-format. De beste twee teams uit iedere groep gaan daarna door na de volgende ronde.

Wat valt er eigenlijk te winnen?

Ook qua prijzen is de opzet van het veertiende seizoen van het ESL Proximus Benelux Championship CS:GO onveranderd gebleven in vergelijking met het vorige seizoen. Naast een plekje voor de winnaar in de prestigieuze Conference van de ESL Pro League wordt er ook een prijzenpot van €10.000 ter beschikking gesteld van de beste teams.

Interesse om met je eigen team deel te nemen aan de kwalificatierondes voor het komende ESL Proximus Benelux Championship CS:GO? Tot 1 augustus is inschrijven mogelijk op de officiële website van ESL Benelux!

Nieuws