Esports in België: Politiek in Esports, Belgische Fortnite Teeqzy en Lootboxes in Overw

Esports in Belgi: Politiek in Esports, Belgische Fortnite Teeqzy en Lootboxes in Overw

15 octobre 2020

Esport is tegenwoordig populairder dan ooit. Sterker nog: in veel gevallen wordt de gemiddelde Esport veel beter bekeken dan een reguliere sport. Dit komt dankzij het digitale tijdperk waarin wij momenteel leven. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen online zijn en ook kijken naar sporten die online worden gespeeld. In dit artikel bespreken we het laatste nieuws als het gaat om Esports in België. Want voor u is het natuurlijk belangrijk om up to date te blijven!

Politiek gaat meer investeren in Esports

Het is al een tijdje bekend dat de gamemarkt van België op zijn gat ligt. In vergelijking met andere landen komen er weinig succesvolle spellen uit van de Belgische markt en daar wordt ook weinig omzet gedraaid. Hier is al veel over geklaagd, maar de politiek gaat daar nu eindelijk iets aan doen. De minister heeft namelijk besloten dat er meer geld wordt geïnvesteerd, om op die manier hopelijk de Belgische gamemarkt een boost te geven. Wanneer dit allemaal gaat gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. Maar reken erop dat dit iets groots gaat worden. En hopelijk wordt België zo een grote speler op de Europese markt, want dat zou fantastisch zijn.

Belgische Fortnite Teeqzy

De Belgische Fortnite speler Teeqzy heeft alweer een toernooi gewonnen. Hij behoort tot de beste Fotnitespelers ter wereld. En dat is natuurlijk een hele prestatie, zeker wanneer u beseft hoeveel mensen dit spel dagelijks spelen. Teeqzy is nog maar 17 jaar en nu al financieel onafhankelijk. Bovendien is hij erg slim, aangezien hij cum laude is afgestudeerd. Natuurlijk is slimheid ook belangrijk als het gaat om een spel als Fortnite. Met een dergelijk spel moet u namelijk zeer goede reflexen hebben en die heeft Teeqzy wel.

Lootboxes in Overwatch mogen niet meer

In Overwatch was het tot voorheen mogelijk om Lootboxes aan te schaffen als Belgische speler. Hiervoor betaalde men een bedrag, en in ruil daarvoor kreeg u een Lootbox. Bij een Lootbox weet u echter nooit wat erin zit en dat maakte het dus een vorm van wedden. En dat is verboden in België en om die reden mag dat niet meer in België aangeboden worden door het spel. Bizar natuurlijk, wanneer u erover nadenkt. Want is gamen een vorm van gokken, of is dat niet het geval? Veel mensen zijn het er uiteraard niet mee eens. De wetgeving moet sowieso maar eens veranderen, stellen zij.

Nieuws