Fabian 'Febiven' Diepstraten stopt met professionele League of Legends

Fabian 'Febiven' Diepstraten stopt met professionele League of Legends

24 juillet 2021

Het komt voor vele fans als een verrassing: Fabian Diepstraten die ook wel bekend staat als Febiven, heeft besloten om te stoppen met professionele League of Legends. Dat het nu als een verrassing komt is omdat Nederland maar weinig professionele en succesvolle esporters heeft. Febiven kan dan wel gerekend worden als een van de meest succesvolle en bekende esporters van het land.

Met ruim zeven jaar ervaring heeft Fabian Diepstraten er dus voor gekozen om te stoppen met League of Legends. Dit heeft hij via een Twitter-bericht laten weten. Daarnaast blikt hij ook terug op zijn succesvolle jaren in de esport wereld en vertelt hij over hoe hij de esport-wereld heeft beleefd.

Fabian Diepstraten is een naam die voor velen binnen de Nederlandse esportswereld niet onbekend is. Hij is namelijk een van de bekendste Nederlanders als het gaat om esport. Hij begon zijn carrière ooit bij de H2K. Daarna werd hij in het jaar 2015 al snel opgepikt door Fnatic. Da ze Fabian hadden opgenomen was zeker niet tot hun spijt. Voor de organisatie volgde namelijk een heel succesvol jaar, want ze konden niet worden verslagen en eindigde in de Summer Split met een record van 18-0. Dat was nog nooit eerder voorgekomen. Fabian wist tijdens de MSI in een game tegen SKT in de midlane, tijdens een 1vs1 duel, Faker twee keer te verslaan. Dat bezorgde hem veel meer bekendheid dan dat hij had durven hopen. In het jaar 2016 mocht hij in zijn geboortestad Rotterdam vechten voor de enige echte titel van de Spring Split. Dit evenement werd gehouden in een overvol Ahoy. Dat werd ook een groot succes. In het jaar 2017 wisselde Febiven weer terug naar H2k en speelde zelfs een jaar in Noord-Amerika. Vervolgens keerde hij terug naar Europa.

In het jaar 2020 werd hij weer teruggenomen door Fnatic en kreeg hij een plek in de Fnatic Rising. Dit is het academieteam van Fnatic. Dit is de reden dat hij heeft besloten om te stoppen. Hij vertelt dat het hem lastig gaat worden om nog door een top team te worden opgepikt. Dat is niet heel verrassend, want heel veel rookies worden voortgebracht in de Europese League. Voor veel van hen wordt het lastig om in de esport wereld te komen en er dan in te blijven.

Febiven heeft nu al een glansrijke carrière achter de rug en wie weet wat de toekomst hem brengt.

Photo © Riot Games

Nieuws