Genk Esports wint Pro Am, domineert League of Legends Elite Series

Genk Esports wint Pro Am, domineert League of Legends Elite Series

6 oktober 2022

Er heeft dit jaar geen maat gestaan op KRC Genk Esports binnen League of Legends in de Benelux. Na de Amazon European Masters en Promo-Relegations werd afgelopen weekend Pro-Am georganiseerd, het laatste grote LoL event van het jaar. Op Pro-Am, dat plaatsvindt tijdens GameForce, een van de grootste gamingbeurzen van de Benelux, nemen amateurs het op tegen professionele esports teams en ook in dit format bleek Genk de allersterkste. In de spannende finale wisten de Limburgers het Nederlandse mCon LG UltraGear te verslaan. Opnieuw een uitstekend resultaat voor de esports in België, dus.

Vechten voor offline finale

Zoals ieder jaar deden er weer heel wat teams mee aan Pro-Am en werden ook weer enkele verrassende resultaten neergezet. Zo wist de non-profit esports organisatie voor studenten van de NHL Stenden University of Applied Sciences uit het Nederlandse Leeuwarden door te dringen tot de laatste vier en wist één van de grote favorieten in de aanloop naar Pro-Am, The Agency, niet de finale te behalen. Daarin namen de andere favorieten van KRC Genk het op tegen het verrassend goed presterende mCon.

Het doel van alle deelnemende teams was vanzelfsprekend om de finale te halen. Die werd offline gespeeld tijdens GameForce, in tegenstelling tot de voorrondes die allemaal online werden afgewerkt. Zeker voor de non-professionele teams vormt Pro-Am een zeldzame kans om eens een groot offline event voor publiek te spelen. Ervaring gaat dan toch een rol spelen en dat is over het algemeen wanneer de professionele teams het verschil kunnen maken. Neem Genk top laner Rob “Robba” Zoon bijvoorbeeld: de finale van afgelopen weekend was zijn tweede achtereenvolgende offline finale, nadat hij als starter voor mCon eind vorig jaar ook al in de Dutch League Country Finals had gestaan.

Finale spannend tot het einde

Net als destijds tegen PSV Esports maakte Robba ook deze keer weer deel uit van het winnende team, want Genk trok uiteindelijk aan het langste eind na een zenuwslopende finale. Genk begon aan de finale van Pro-Am 2022 als favoriet en won de eerste game ook met enig gemak, maar daarna sloeg mCon onverwacht hard terug. De Nederlanders wonnen games twee en drie, en plots was het alle hens aan dek voor Genk Esports. Dat bleek geen sinecure, want lange tijd domineerde mCon ook de vierde game. Op het laatste moment wist Genk de game echter naar zich toe te trekken, waardoor het allemaal aan ging komen op een laatste allesbeslissende game.

De mannen van Genk kozen voor een strategische aanpassing en staken alles in de early game om champions te bemachtigen die enkel vroeg in de game gewonnen konden worden. Dit bleek een verstandige beslissing, want de late game set-up van mCon werd op deze manier verslagen, zeker toen Genk botlaner Alan “Tiger” Roger opnieuw een masterclass geven, dit keer met Jhin. Het resultaat? De Pro-Am 2022 titel voor KRC Genk Esports en de MVP Award in de finale voor Tiger.

Nieuws