Hoe merken met succes de kansen van esports en gaming kunnen benutten

Hoe merken met succes de kansen van esports en gaming kunnen benutten

17 septembre 2020

Een casestudy met Neosurf over de strategie, tactieken en principes van een merk dat de succesvolle transitie maakt om endemisch te worden. Esports en gaming worden voor veel bedrijven steeds aantrekkelijker, vooral gezien de exponentiële toename van de deelname en het aantal kijkers die zijn versneld door de huidige pandemie. Combineer dit met verstoring van traditionele sporten, een publiek dat op zoek is naar meer entertainment en escapisme, en een gebrek aan traditionele mogelijkheden voor merken om met hen in contact te komen, en esports ziet er momenteel erg aantrekkelijk uit.

De uitdaging voor veel bedrijven is er echter een van relevantie. De meeste slimme CMO's weten dat je niet zomaar je logo ergens op kunt slaan en verwachten dat de verkoop binnenstroomt. Dus hoe benut je de kansen binnen esports en gaming als je een bedrijf bent dat nieuw is in deze ruimte? Hoe ga je om met een publiek dat niet gewend is je in hun wereld te zien?

Deze uitdaging kan worden samengevat in een simpele verklaring: hoe transformeer je een niet-endemisch merk in een endemisch merk?

Voor degenen die nog niet bekend zijn met deze termen, is een 'endemisch merk' in wezen een merk dat van nature is geïntegreerd in het e-sports- en gaming-ecosysteem. Het "is logisch" om aanwezig te zijn in deze nog relatief ontluikende ruimte. Deze term wordt van oudsher gebruikt om technologie, software en publicatieproducten en -diensten te beschrijven die betrokken zijn bij de kansspelindustrie. De term 'niet-endemisch merk' omvat alle merken die niet van nature in je opkomen als je denkt aan merken die betrokken zijn bij gaming en esports. Dit betekent in feite al het andere dat niet onder de endemische paraplu valt.

Als je als niet-endemisch merk je benadering van het aangaan van e-sports en interactie met het publiek kadert in termen van hoe je een endemisch merk kunt worden, dwingt het je na te denken over wat het publiek denkt, voelt, doet, geniet, interactie met, negeren enz. Deze strategie is een strategie voor de lange termijn die inzet, moed en zelfbewustzijn vereist. Maar het is ook een strategie die, als deze waarden worden toegepast, ook op korte termijn rendement zal gaan opleveren, inclusief stijgingen van zachte metrics zoals merkherkenning en saliency, en moeilijkere metrics zoals verkoop. Een voorbeeld van een bedrijf dat momenteel op deze reis is, is Neosurf.

Neosurf is een wereldberoemde betalingsoplossing waarmee gamers online kunnen betalen zonder creditcardgebruik en zonder persoonlijke informatie vrij te geven. Opgericht in 2004, wordt het Neosurf-model nu wereldwijd beschouwd als een van de belangrijkste betaalmiddelen.

Nieuws