KRC Genk Esports kwalificeert zich als eerste voor finale CS:GO Elite Series

KRC Genk Esports kwalificeert zich als eerste voor finale CS:GO Elite Series

22 september 2022

Zoals de trouwe fans van Counter-Strike: Global Offensive ongetwijfeld zullen weten, zijn de play-offs van de CS:GO Elite Series recent van start gegaan. Als een van de grootste Counter-Strike events van ons land vormt het Benelux-kampioenschap ook een belangrijke datum op de kalender van de esports in België in het algemeen. Tijdens de play-offs nemen de beste teams van de Benelux het tegen elkaar op om een plekje te bemachtigen voor de grand finale op GameForce Belgium, een van de grootste gamingbeurzen van de Benelux. De eerste schoten zijn ondertussen gelost en we weten al wie de eerste finalist in de Elite Series zal zijn dit jaar.

Favoriet KRC Genk heeft moeite

De play-offs van de Counter-Strike: Global Offensive BetFIRST Elite Series begonnen direct met een kraker van jewelste, want met KRC Genk Esports en Club Brugge Esports stonden gelijk twee van de beste teams van de Benelux tegenover elkaar. De verwachting was dat Genk, dankzij een eerdere overwinning op de West-Vlamingen in de groepsfase van het toernooi, met iets meer vertrouwen aan de clash zou beginnen, maar dat bleek niet het geval op de eerste map, Mirage. Genk speelde een zeer stroeve eerste helft en kwam zeker economisch gezien niet van de grond, waardoor ze met een 10-5 achterstand aan de tweede helft moesten beginnen. De Limburgers wisten echter terug te bouncen en draaide het nog voor het einde om: 16-10 voor Genk, 1-0.

Daarna volgde Nuke, een van de favoriete maps van Genk, dus leken de Limburgers de strijd vrij snel in hun voordeel te kunnen gaan beslissen. Niets bleek echter minder waar, want alhoewel Genk een goede ronde op de mat legde, lukte het eClub Brugge om de eindwinst te grijpen, met name dankzij een hele sterke eerste helft. De eindscore werd 16-8, dus moest een derde en laatste map de beslissing brengen. Dat bleek Vertigo te zijn, een map waarop Genk vorige week nog vertrouwen had getankt met een vlotte zege op het Nederlandse mCon LG UltraGear. Voor het eerst in de match domineerde Genk in de eerste helft met een 14-1 voorsprong tot gevolg, een gat dat Brugge in de tweede helft niet goed kon dichten.

Wie neemt het op tegen Genk in de finale?

In de andere halve finale van de Counter-Strike: Elite Series zal Club Brugge Esports het op moeten nemen tegen de Nederlanders van JoinTheForce. Zij schakelden in hun halve finale de landgenoten van LowLandLions uit, een kraker die ook uitmondde in een 3-mapper. Op de eerste map, Overpass, trokken de Lions aan het langste eind, ondanks een verloren pistolround, waarna JTF de beste bleek op de tweede map.

Net als in de halve finale tussen Genk en Brugge moest dus ook in deze battle een derde map uitkomst bieden en dat werd Vertigo. Een eindscore van 16-10 bleek genoeg voor JoinTheForce om zich te kwalificeren voor de halve finale van de Elite Series tegen eClub Brugge, die op donderdag 22 september zal plaatsvinden.

Nieuws