KRC Genk vooruit met esports

KRC Genk vooruit met esports

2 d├ęcembre 2020

Het eerste jaar in esports is succesvol verlopen. Daarom gaat KRC Genk de gamedivisie uitbreiden. Er zal dan niet alleen worden gespeeld op de digitale sportvelden van de game FIFA, maar ook Summoners Rift zal worden verdedigd. De club heeft ruim zes startbewijzen weten te bemachtigen voor de Belgische Nationale League of Legends competitie: De Belgian League. KRC Genk Esports doet het erg goed. Ruim zes maanden nadat het project is gestart, is er alweer ruimte gemaakt voor een nieuw hoofdstuk in het verhaal. De stap met het League of Legends team is zeker niet vreemd. Want KRC Genk Esports is een vooraanstaande club binnen de Belgische esportswereld. Het is dus een logische en een strategische stap die er nu wordt gezet. De Belgische league krijgt een nieuwe samenstelling en daarnaast wordt de formule verandert naar een gesloten formule.

De Belgian League

KRC Genk is behoort tot een van de drie nieewe namen die vanaf het komende seizoen een deel uitmaken van de Belgian League. Naast de Genkse formatie, zullen ook de Ion Squad en 4Elements Esports van het volgende seizoen voor het eerst meedoen aan de grootste en hoogste nationale Belgische League of Legends competitie. In de Belgische League is er maar plek voor zes teams. Het is dus van groot belang dat er echt gestreden wordt om deze zes plekken. De teams zullen dan ook allemaal hun best doen om een plekje te bemachtigen. Het aantrekken van de hiervoor genoemde teams betekent ook dat drie teams (bekende namen in de gamewereld) afscheid zullen nemen. Zo moeten fans bijvoorbeeld afscheid nemen van het geliefde team Timeout Esports. Daarnaast nemen ook de Brussels Guardians afscheid en zwaaien ook de Aethra Esports af. Het is natuurlijk altijd zonde als je je favoriete team ziet afzwaaien, maar daarentegen zijn er ook weer nieuwe namen die je leert kennen en die de kans krijgen om zich te bewijzen.

Het nieuwe seizoen van de Belgian League zal in de maand januari van het jaar 2021 beginnen. Terwijl de meeste mensen al uitkijken naar dit nieuwe seizoen, maken de teams zich natuurlijk ook op voor het seizoen. De namen van de deelnemende teams zijn natuurlijk ook al bekend. Zo kun je rekenen op Sector One, KVM Esports, KRC Genk Esports, Ion Squad, Team 7AM en 4Elements Esports. Het beloofd een groot spektakel te worden, en dat zal je ook niet verbazen met deze grote namen.

Nieuws