De League of Legends Esports manager, bekendmaking door Riot Games

De League of Legends Esports manager, bekendmaking door Riot Games

16 september 2021

Het is vaak lang wachten op belangrijk nieuws rond grote evenementen zoals de League of Legends. Maar Riot Games heeft ons alvast verrast met wat meer informatie die betrekking heeft op het nieuwe LoL Esports manager spel. Dit is misschien een titel die je niet zoveel zegt, maar het staat voluit voor League of Legends Esports Manager spel. In dit spel wordt er door middel van kunstmatige intelligente de mogelijkheid geboden om wedstrijden op professioneel niveau te simuleren of na te spelen. League of Legends gaat een en al om professionaliteit. Het is zeker niet zomaar een wedstrijd. Het gaat hierbij om de beste te zijn en te knokken voor een eervolle positie binnen deze wedstrijd. Het nieuws werd bekend gemaakt via het Twitteraccount van de Chinese League Of Legends competitie.

In het Twitter-bericht die zij hadden gepost op 5 september 2021 schreven zij dat zij met trots het management spel presenteren. Leid je team naar succes in dit nieuwe special. Stay Tuned for More details.

Alhoewel dit bericht niet veel verteld over de details van het spel, is het wel duidelijk dat dit om het management spel gaat waarin je kan proberen om met je eigen team de beste te worden in de competitie. Je hebt verschillende tycoon games op de markt die andere werelden simuleren, dus dit zal een beetje te vergelijken zijn. Maar je kunt er zeker van zijn dat het veel groter is opgezet dan een standaard tycoon of simulatie spel.

Eerder was al duidelijk geworden dat je dus de mogelijkheid krijgt om zelf manager te worden van een LPL-organisatie. Je maakt je eigen team en je neemt het vervolgens op tegen andere teams. In het spel wordt er gebruik gemaakt van data behorende uit de professionele en echte wereld. Daarnaast zorgt de AI Techniek er ook voor dat er goed rekening wordt gehouden met de keuzes die jij als manager maakt. Je krijgt kaarten. Daarop staan je level en je star rating. Alhoewel deze features wel in de video worden getoond die bij het Twitter-bericht waren toegevoegd, is het niet precies duidelijk waar deze features voor dienen of wat het precies inhoudt. Wanneer het spel officieel uit zal komen is ook nog niet bekend, maar aan de tekst van het bericht te lezen zal er binnenkort meer details worden gedeeld hierover. Naast de inhoud van de game zal dan ook de release datum worden bekendgemaakt.

Nieuws