Rocket Frites komt er weer aan!

Rocket Frites komt er weer aan!

19 september 2022

De derde editie van de 100% Belgische Rocket League competitie is nog maar net achter de rug en de voorbereidingen voor de volgende editie van Rocket Frites zijn alweer begonnen. Als een van de leukste en snelst groeiende Rocket League events in ons land trok met name de finale van de recent afgeronde editie, die plaatsvond in Walibi Gaming in Waver, heel wat belangstelling en dat zal niet anders zijn voor de komende Rocket Frites league. De kwalificaties voor de vierde edities vinden online plaats op 23, 24 en 25 september, waarna de finale deze keer wordt gehouden tijdens gamingbeurs GameForce in Brussel op 1 en 2 oktober.

100% Belgisch

Een van de aspecten waarmee Rocket Frites zich onderscheidt van de vele andere Rocket League-toernooien waar Belgische spelers aan mee kunnen doen is dat Rocket Frites exclusief is voor Belgische spelers en spelers met een verblijfsvergunning in België. Dit is een populaire basis gebleken voor een format voor esports in België, want ondanks het feit dat de eerste editie van Rocket Frites pas eind 2021 werd georganiseerd, zijn we nu alweer toe aan de vierde editie van het event. De verwachting is dat het aantal deelnemende teams voor de komende edities het aantal van de vorige editie (30) minstens zal evenaren en waarschijnlijk zal overstijgen. Het feit dat er naast een mooie titel ook een cash prize van €1.000 gewonnen kan worden speelt daarbij ongetwijfeld een belangrijke rol.

Rocket Frites werd vorig jaar opgericht met het doel om de industrie van de esports in België en die van Rocket League in het speciaal te verrijken en te versterken. Daarom werd er ook gekozen voor een exclusieve focus op spelers en teams uit Vlaanderen, Wallonië, en de Oostkantons. De organisatie wil door middel van het creëren en aanbieden van kwalitatief hoogstaande content de ontwikkeling van esports in het hele land bevorderen. Op deze manier wil ze aantonen dat er ook in België een sterke Rocket League en algemene esports community kan bestaan.

Brede steun voor Rocket Frites V4

Een van de dingen die de organisatie van Rocket Frites goed heeft begrepen, is dat esports in België ook een bredere maatschappelijke rol kunnen hebben. Om zo veel mogelijk exposure te kunnen krijgen en tegelijkertijd de maatschappelijke waarde van esports te kunnen benadrukken hebben de organisatoren samenwerkingen gesloten met verschillende bedrijven en andere organisaties uit ons land. Zo is zijn, onder andere, de esports-arm van de Université Libre de Bruxelles (AES ULB) en de Association du Gaming et de l’Esport de Mons (AGEM) betrokken bij de vierde editie van Rocket Frites, terwijl ook FUT with Apero, de grootste FIFA-website van België, VUB Gaming, de esports-arm van de Vrije Universiteit Brussel, en 666 Gamers, een grote vereniging van Nederlandstalige esports-spelers en organisator van events in Vlaanderen van de partij, om maar enkele voorbeelden te noemen.

De kwalificaties voor Rocket League V4 vinden plaats online op 23 en 24 september, waarna de halve finales worden gespeeld op 25 september, ook online. Het final event staat gepland voor 1 en 2 oktober tijdens Gameforce Brussel.

Nieuws